Saray'ın bakanlık için ilk tercihi Nebati değildi iddiası

Fatih Altaylı, Ankara kulislerine dayandırdığı yazısında, Hazine ve Maliye Bakanlığı için düşünülen ilk ismin Prof. Dr. Erişah Arıcan olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lütfi Elvan'ın istifasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Nureddin Nebati atandı. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bu görev için düşündüğü ilk ismin Nebati olmadığını öne sürdü.

Altaylı, 'İlk seçenek Nebati değildi' başlıklı yazısında, bakanlık için düşünülen ilk ismin eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın tez danışmanlığını da yapan Prof. Dr. Erişah Arıcan olduğunu ifade etti.

Arıcan'ın tüm ısrarlara rağmen bakanlık görevini kabul etmediğini belirten Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Ankara kulislerinden gelen bilgiler, Saray’ın Elvan’ın yerine ilk tercihinin Nureddin Nebati olmadığını söylüyor. Bu görev için düşünülen ilk isim son zamanların kamuda popüler profesörü Erişah Arıcan.

Üniversiteden, Varlık Fonu’na kadar pek çok kamu görevini aynı anda yürüten Arıcan’ın Saray’da çok popüler olduğu bilinmeyen bir şey değil. Bu popülarite, bu dönemde bir de “Bakanlık” ile taçlandırılmak istenmiş. Erişah Hanım’a Hazine ve Maliye Bakanlığı defalarca ve de ısrarla önerilmiş. Hatta bu konuda epey bir ısrara maruz kalmış. Ancak Nuh demiş peygamber dememiş. Bakanlık görevini kabul etmemiş. Ve görev Nureddin Nebati’ye kalmış."