Saraybosna Film Festivali'nin onur konuğu şarkıcı Bono Vox oldu

Saraybosna Film Festivali bu yıl 27'nci kez düzenleniyor. U2'nun solisti olarak tanınan İrlandalı şarkıcı Bono Vox, festivalin onur konuğu oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rock grubu U2'nun solisti olarak tanınan İrlandalı şarkıcı Bono Vox, Bosna Hersek'te bu yıl 27'ncisi düzenlenen Saraybosna Film Festivali'nin (SFF) onur konuğu oldu. Müzisyen, festival kapsamında verilen "Saraybosna'nın Kalbi" ödülünün bu yılki sahibi Alman yönetmen Wim Wenders ile birlikte, başkent Saraybosna'da bulunan Ulusal Tiyatro binası önündeki kırmızı halıda boy gösterdi.

Vox, burada yaptığı açıklamada, U2'nun 23 Eylül 1997'de Saraybosna'da konser verdiğini hatırlatarak, "O konser benim için iki cümleye sığdırabileceklerimden çok daha fazlası. Tekrar burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Geçen yıl da gelmeye çalıştım ama malum nedenlerden ötürü gelemedim" dedi. 

Yönetmen Wim Wenders ise 2000'de çektiği ve Berlin Film Festivali'nde Gümüş Ayı kazanan "The Million Dollar Otel" filminin, bugün SFF kapsamında özel gösterimi yapılacak restorasyonlu halinin, ilk halinden daha güzel olduğunu belirtti. 

BU YILKİ FESTİVALDE 47 FİLM YARIŞIYOR

Bu yıl 27'nci kez düzenlenen SFF'de, "Saraybosna'nın Kalbi" isimli festival ödüllerini almak için 4 kategoride toplam 47 film yarışıyor. Uzun metrajlı film kategorisinde 9, kısa film kategorisinde 10, belgesel film kategorisinde 16 ve öğrenci filmleri kategorisinde 12 film yer alırken; 18 filmin dünya prömiyeri, 3 filmin uluslararası, 1 filmin Avrupa, 24 filmin bölgesel ve 1 filmin de Bosna Hersek prömiyeri gerçekleştirilecek. (AA)