Saral projelerini açıkladı: Tahribata değil, tahkimata geliyorum

CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Süha Saral, projelerini tanıttı. Saral, "Tahribata değil, tahkimata geliyorum. Trabzon kazanacak, Trabzonlu kazanacak" dedi.

CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Süha Saral
Google Haberlere Abone ol

TRABZON - CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Süha Saral bugün düzenlenen Aday ve Proje Tanıtım toplantısıyla projelerini duyurdu.

Kent merkezindeki bir otelde düzenlenen programa CHP Grup Bakan Vekili Gökhan Günaydın, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzon eski Belediye Başkanı ve eski Milletvekili Volkan Canalioğlu, CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya, İl Başkanı Mustafa Bak, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Video gösterimi ile başlayan toplantı, halk oyunları ekibinin gösterisi ile sürdü. 

Başkan adayı Saral ve CHP'li yöneticiler programda horon oynadı.

BAK: TABANDA BİRLİK İÇİN GAYRET GÖSTERDİK

Programda ilk konuşmayı İl Başkanı Mustafa Bak yaptı. 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlerin sıradan bir yerel seçim olmayacağını belirten Bak, Türkiye İttifakı'nın oluşmasının çok önemli olduğunu söyledi.

İl örgütü olarak Trabzon özelinde taban birlikteliğinin sağlanması için çok büyük gayretler gösterdiklerini ifade eden Bak, "Bu anlayışla Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan adaylarımızı belirledik. 5 ilçede belediye başkan adaylarımızı belirlemede ön seçim yaptık. Büyükşehir ve 14 ilçe belediye başkan adayımızla seçimlere hazırız. Vira Trabzon diyoruz” dedi.

GÜNAYDIN: 21 YILDIR İKTİDARDAYSALAR BİZİM KUSURUMUZ YOK MU?

Saral'ın programına katılmak için Trabzon'a gelen CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın da konuşmasında CHP'nin kimseye koltuk dağıtmadığını söyledi. 35 gün sonra girilecek seçimlerin büyük bir sorumluluğu olduğunu kaydeden Günaydın, bu sorumluluğu yerine getirmek için hep beraber çalışacaklarını dile getirdi.

Konuşmasında partisine yönelik de özeleştiri yapan Günaydın, "Bu memleketi 2 kuruşluk siyasi çıkarları uğruna baştan aşağı bölmeye, ötekileştirmeye çalışanlar var. Onlar 21 yıldır iktidardalar. 21 yıldır onlar iktidardaysalar bunda bizim hiç kusurumuz yok mu? O halde şimdi hep beraber ayağa kalkma zamanı" diye konuştu. 

 CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın

SARAL: İLK OLARAK 5 YILLIK İMAR PLANI HAZIRLAYACAĞIZ

Partililerin konuşmalarının ardında CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Süha Saral kürsüye gelerek hem yönetim anlayışını hem de projelerini anlattı. Trabzon'un sorunlarını da çözümlerini de bilerek göreve talip olduğunu kaydeden Saral, kentin yıllardır biriken sorunları olduğunu kaydederek "Tahribata değil, tahkimata geliyorum. Projeciyim, mühendisim, kamu yönetimi uzmanıyım ve her şeyden önce insan odaklıyım" dedi.

Boş vaatlerde bulunmayacağını, ortak akılla çözüm üretmenin parçası olacağını dile getiren Saral, Trabzon'da ilk yapılması gerekenin 5 yıllık imar programı olduğunu söyledi. Saral, “Kuracağımız Trabzon İmar Metropol A.Ş. ile ranta değil kente dönüşümü gerçekleştirecek, ev sahibi olmayan vatandaşlarımızın ekonomik bir ev edinmelerini sağlayacağız" diye konuştu.

Saral, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk bir yıl içinde kentin sorunlarına yönelik tüm planlamalar yapılacak. Planlama ile şehrimizin 'hoholis' (karmakarışık) olmuş sorunları çözülmeye başlayacak, ardından projeleri tek tek hayata geçireceğiz. Trabzon, uluslararası eğitim kenti, turizm kenti, yazılım kenti, gülümseyen mutlu insanlar kenti ve en önemlisi refah kenti olacak.

Partililerin büyük ilgi gösterdiği programda salon tamamen doldu.
'KENT YOKSULLUĞUNU ÖNLEYECEĞİZ'

Tarım ve hayvancılığı geliştirecek, istihdam yaratacak, kent yoksulluğunu önceleyeceğiz. Üretimi artıracak çalışmalar yapacak, gereken kırsalda da, desteklemeleri yapacağız. Emeklimize, çalışanımıza, öğrencimize, yaş almışımıza, gencimize, işsizimize, kadınlara insan onuruna yakışır şekilde her türlü desteği vereceğiz.

Kuracağımız proje ofisi ve akademisyenler, ilgili kurum ve kuruluşlar ve konusunda uzman kişilerden oluşturacağımız bilim kurulu ile projeler yazacak, Avrupa Birliği, Dünya Bankası ve uluslararası fonlar üzerinden kaynak yaratıp bu kaynakları sorunları çözmek, ihtiyaçları gidermek için kullanacağız.

Halkın kaynağını halk için kullanacak, itibardan tasarruf edecek, israfı engelleyeceğiz. Trabzonlunun gücünü Trabzon, Trabzon'un gücünü Trabzonlu için seferber edeceğiz, Trabzon'un 'T'si Türkiye'nin 'T'sidir. Türkiye'yi dönüştürmeye geleceğe taşımaya Trabzon'dan başlayacağız. Hep birlikte başaracağız. Trabzon kazanacak, Trabzonlu kazanacak. Laf üretmem; dinlerim. Vadetmem; yaparım. Vira Bismillah."

Saral, konuşmasının ardından Geleceği planlayan Kent, Entegre Ulaşım Hatlarıyla Dünyaya Açılan Trabzon, Yaşanabilir Kent Trabzon, Sürdürülebilir Temiz Sağlıklı Çevre, Çeşitli ve Nitelikli Kırsal Üretimle Gelişen Trabzon, Bölgesini Kalkındıran İstihdam yaratan Trabzon, Güçlü ve Birlikte Trabzon Kültür Sanatıyla Gülümseyen, Canlı Trabzon başlıklarıyla 8 farklı kategoride açıkladı.

Saral'ın projelerinde limanın taşınması, öğrencilerle ilgili projeler ve Boztepe'ye şike anıtı projeleri en dikkat çeken vaatler oldu.

(HABER MERKEZİ)