'Şantaj' iddiası: TikTok fenomeni ve annesine 'cinayet'ten müebbet hapis

İngiltere'de kendisini cinsel içerikli görüntülerini eşine göndermekle tehdit ettiği ileri sürülen bir erkekle arkadaşını öldüren TikTok fenomeni Bukhari ve annesine ömür boyu hapis cezası verildi.

Fotoğraf: Leichester Polisi
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TikTok fenomeni Mahek Bukhari ve annesi Ansreen Bukhari, iki erkeği öldürdükleri gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı. 24 yaşındaki Bukhari ve annesi, İngiltere'nin Leicester şehri dışındaki bir yoldaki kovalamaca sırasında ölen Hussain ve yakın arkadaşı Ijazuddin'in ölümüne sebep oldukları iddiasıyla yargılanıyordu.

The Guardian'ın aktardığına göre, Hussain ile ilişkisi olduğu iddia edilen Ansreen, Hussain'den ayrılmak istemiş, Hussain ise kendisi için harcadığını ileri sürdüğü 3 bin pound'u iade etmezse kadını cinsel içerikli görüntülerini eşine göndermekle tehdit etmişti. Bunun üzerine, Mahek, 11 Şubat 2022 günü parayı kendisine vereceğini söyleyerek Hussain'le Leicester'da bir otoparkta görüşmek üzere sözleşti. Mahek, en az biri silahlı olmak üzere maskeli sekiz kişiyle otoparka geldi, Hussain ve Ijazuddin, otoparka geldikten kısa süre sonra hızla olay yerinden kaçtı. Mahek ve Ijazuddin, takip eden kovalamacada öldü. Mahek'in içinde bulunduğu aracın saatte 160 kilometre hız yaptığı ifade edildi.

MÜEBBET HAPİS CEZASI ALDILAR

Leicester Kraliyet Mahkemesi, olayla ilgili başlayan ve üç ay süren yargı sürecinin sonunda, TikTok fenomeni Mahek Bukhari'ye en az 31 yıl, 8 ay yatarı olacak şekilde müebbet hapis cezası verdi. Annesi Ansreen Bukhari de çifte cinayet sebebiyle en 26 yıl hapishanede kalacak şekilde ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Aynı dava kapsamında yargılanan 29 yaşındaki Rekhan Karwan ve 23 yaşındaki Raees Jamal da sırasıyla en az 26 yıl, 10 ay ve 31 yıl yatarı olacak şekilde müebbet hapis cezası aldı. Natasha Akhtar, 11 yıl 8 ay hapis cezası alırken, Ameer Jamal ve Sanaf Gulamustafa, 'kasıtsız öldürme' suçundan sırasıyla 14 yıl, 8 ay ve 14 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

'BENİ ÖLDÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR, ÖLECEĞİM'

Mahkemede paylaşılan bilgilere göre, araçlar arasındaki kovalamaca sürerken Hussain 999 acil yardım hattını aramış ve ölmeden hemen önce, "Beni takip ediyorlar. Beni yoldan atmaya çalışıyorlar. Beni öldürmeye çalışıyorlar. Öleceğim" demişti. 

Duruşmada okunan bir açıklamada ise  Ijazuddin’in babası Sikandar Hayat, "Kalbim yerinden söküldü; hiç birimiz bir daha aynı insanlar olmayacağız. Bize kalan tek şey sevgili oğlumuzun hatıraları. Onu ve arkadaşını ateşte yanmaya bıraktılar" dedi. 

Mahek Bukhari'nin avukatı Christopher Millington KC ise mahkemedeki savunmasında, 'kararların o anda alındığını ve niyetlerin o anda belirlendiğini' söyleyerek söz konusu araba yolculuğuna işaret etti ve 'kanıtların öldürme niyetini ortaya koymadığını' ileri sürdü. Mahek Bukhari, annesiyle birlikte hapishaneye gönderildi. (DIŞ HABERLER)