Şanlıurfa Tabip Odası: Salgın hastalıklara dikkat

Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Dr. Bulut Ezer, barınma sorununun çözülememesinin halk arasında soğuk havaya bağlı hastalıkları ve karbonmonoksit zehirlenmelerini artırdığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Urfa’da çadırlar kurulmaya başladı. Ancak çadır kadar bir diğer ihtiyaç da tuvalet… Hijyen koşullarının sağlanamamasının hastalıkları tetikleyebileceğini söyleyen Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Dr. Bulut Ezer, halkın temel ihtiyaçlarının bir an önce karşılanması gerektiğini söyledi.

Çadırlarda pek çok yaşlı ve hasta kalıyor. 

'AKCİĞER HASTALIKLARIYLA KARŞILAŞABİLİRİZ'

Ezer, hala çadır kentlerde belli bir düzen olmadığına dikkat çeken Ezer, arka mahallelerde de temizlik sıkıntısı yaşandığını belirtti. Ezer, “Çadır kentlerde yaptığımız incelemelerde, tuvalet ihtiyaçlarının karşılanmadığını ve yeteri kadar gıda sağlanmadığını görmüştük. Kişilere ısınma malzemesi verilmiyor. Çadırın içindeki yatak ve döşeği nereden temin edecekleri konusunda destek verilmiyor. Çadır kurulmayan yerlerde ise insanlar kendi başına çadır kuruyor” dedi.

İnsanların ısınmak için çadır içinde ne bulurlarsa yaktıklarının bunun da karbonmonoksit zehirlenmelerine sebep olduğunu anlatan Ezer, “Bu durum, bazı akciğer hastalıklarını da tetikleyecek. Çocuklar üzerinde ciddi derecede bronşit gibi akciğer hastalıklarıyla karşılaşabiliriz. Hijyen problemiyle ishal salgını kendini gösterecektir muhtemelen. Urfa afeti yaşayan bir il. Yıkılmayan binalar var ama insanlar eve girmeye korkuyor. Doğal afetin bittiğini hissedene kadar insanlar dışarıda kalacak. Bu sebeple hastalıklara neden olmayacak şekilde temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor” diye konuştu.