Jandarma Komutanlığı'na çağırılan sanatçıya ‘Kürtçe söylersen başın yanar’ tehdidi

Bitlis’te yıllardır Kürtçe müzik yapan ve konserlerine izin verilmeyen Sanatçı Cesim Başıboğa, bu defa da Jandarma ve MİT tarafından tehdit edildiğini belirterek İHD’ye başvurdu.

Cesim Başıboğa performans sergilerken.
Google Haberlere Abone ol

BİTLİS - Bitlis’in Tatvan ilçesinde düğünlerde Kürtçe şarkılar söyleyen ve halk arasında Hunermend Cesim olarak bilinen Sanatçı Cesim Başboğa, hafta sonunda İl Jandarma Komutanlığı'na çağrıldı. Kendisine çeşitli uyarılar yapıldığını söyleyen Başboğa, “Beni üzerinde MİT yazan bir odaya götürüp, 'Bir daha Kürtçe şarkı söylersen başın yanar' diye tehdit ettiler”  diyerek İnsan Hakları Derneği Bitlis Şubesi'ne başvurdu ve hukuki yardım talebinde bulundu.

'HALKI ŞARKILARLA KIŞKIRTIYOSUN'

Hakkında herhangi bir soruşturma ya da savcılık kararı bulunmayan Cesim Binboğa yaşadıklarını, "Jandarma binasının en üst katına götürüldüm ve orada üzerinde MİT yazan bir odaya alındıktan sonra MİT şefi olarak kendini tanıtan biri, diğer kişileri odadan çıkararak benimle birebir görüşmek istediğini söyledi. Bana, ‘Senin hakkında iyi şeyler duymuyoruz Cesim. HDP’nin burada düzenlediği tüm etkinliklere sen katılıyorsun, Kürtçe şarkılar söyleyerek örgüt propagandası yapıyorsun, halkı şarkılarla kışkırtıyorsun. Tüm köy düğünlerine yine sen gidiyorsun ve radikal Kürtçe şarkılar söylüyorsun. Senin tüm şarkılarını Türkçeye çevirdik ve propaganda yaptığını tespit ettik. Bundan sonra sana Kürtçe şarkı söylemeyi yasaklıyorum. HDP propagandası yapmayacaksın. Seni son defa uyarıyorum, en ufak hatanda başın yanar’ diyerek beni tehdit etti" ifadeleriyle anlattı.

Bindoğa pazartesi günü suç duyurusunda bulunacak. (DUVAR)