Sanat yönetmeni Mustafa Ziya Ülkenciler defnedildi

Set tasarımcısı, sanat yönetmeni ve fotoğraf sanatçısı Mustafa Ziya Ülkenciler'in cenazesi toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Set tasarımcısı, sanat yönetmeni ve fotoğraf sanatçısı Mustafa Ziya Ülkenciler, Levent'teki Afet Yolal Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Bahçeköy Mezarlığı'nda defnedildi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre, cenaze törenine katılarak taziyeleri kabul eden sanatçının oğlu Mehmet Kemal Ülkenciler, babasının çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle 4-5 aydır hastanede tedavi gördüğünü söyledi. Ülkenciler, "Sinema en çok bilindiği alandı. Ayrıca fotoğraf ve resim geçmişi de vardır. Biz onu bu yönleriyle insanlara hatırlatmaya çalışacağız. Çok sevgi dolu bir insandı, sevgisini hiç saklamazdı. Aklında hiçbir zaman projeler bitmezdi. Her zaman bir fikri vardı, çok çalışkan bir insandı. Aklı her zaman çalışırdı her zaman elinde bir kalem olurdu" dedi.

Mehmet Kemal Ülkenciler

Yönetmen Derviş Zaim ise ikinci filmi olan "Filler ve Çimen"in çekimlerinden önce Ülkenciler'le tanıştığını belirterek, "Film şirketinin daha önce de çalıştığı değerli sanat yönetmenlerinden biriydi. Filler ve Çimen için işbirliği yaptık ve bize değerli katkılarını sundu" dedi. Ülkenciler ile uzun zaman önce görüştüklerini belirten Zaim, "Seyrek görüşüyorduk çünkü yollarınız pek birleşmiyordu. Fakat dostluk ilişkimiz Filler ve Çimen'den bugüne hep devam etti. Sakin biriydi, hiç sinirlendiğini görmedim ki bizim piyasada enderdir böyle şeyler" ifadesini kullandı.

Ülkenciler'in "Filler ve Çimen" filmiyle 37. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Sanat Yönetmeni" ödülü aldığını hatırlatan Zaim, "O işi o kadar kısa sürede ve bütçe kısıtlamasıyla yapabilecek sanat yönetmeni sayısı azdır. Onu tanımış olmaktan ve daha sonra da bir dostluk ilişkisi sürdürmüş olmaktan dolayı mutluyum. Rahmet diliyorum" diye konuştu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Derviş Zaim