Samsunspor'da Hüseyin Eroğlu gitti: İlk aday Sergen Yalçın

Samsunspor, teknik direktör Hüseyin Eroğlu ile yollarını ayırdı. Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, 'Sergen Yalçın ile görüştüklerini ve cevap beklediklerini' söyledi.

Hüseyin Eroğlu ve Sergen Yalçın
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, teknik direktör Hüseyin Eroğlu ile yollarını karşılıklı anlaşarak ayırdı. Süper Lig’de oynadığı 5 maçtan sadece 1 puan elde eden, üst üste 4 mağlubiyet alan ve ligin son sırasında yer alan kırmızı-beyazlı ekibin yöneticileri, yoğun eleştirilere maruz kalan teknik direktör Hüseyin Eroğlu ile bir araya gelerek mevcut durumu değerlendirdi.

Ayrılık koşullarında anlaşma sağlanınca kamuoyuna açıklama yapıldı. Samsunspor Kulübü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“11 yılın ardından Süper Lig hasretine son veren, şampiyonluğumuzun mimarlarından Teknik Direktörümüz Hüseyin Eroğlu ile bugün yapılan görüşmelerin ardından iyi niyet ve profesyonellik çerçevesinde karşılıklı anlaşarak yollarımızın ayrılması konusunda mutabakata varılmıştır. Kıymetli Hüseyin Eroğlu’na Samsunsporumuza yaptığı katkılar ve yaşattığı mutluluklar için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.”

'SERGEN YALÇIN İLE GÖRÜŞME YAPTIK'

Hüseyin Eroğlu ile yollarını resmen ayıran Samsunspor'da teknik direktör arayışları başladı. Gündeme gelen ilk aday ise Beşiktaş'ı 2020-21 sezonunda hem Süper Lig'de hem Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaştıran Sergen Yalçın oldu.  

Milliyet'teki habere göre Başkan Yüksel Yıldırım, Sergen Yalçın ile bir görüşme yaptıklarını söyledi.

YILDIRIM: DÜŞÜNMEK İÇİN SÜRE İSTEDİ 

Başkan Yüksel Yıldırım, Sergen Yalçın'ın düşünmek için süre istediğini ifade ederek şöyle devam etti: "Kadroya bakıp karar vereceğini söyledi. Tabii şampiyon hoca, bunun da bir bedeli var. Orta yolu bulmaya çalışacağız. Kabul ederse Sergen hoca ile çalışmayı çok isteriz. Listemizde yer alan Türk teknik adamlarla anlaşamazsak yabancı hoca getireceğiz. Yeni teknik direktör bulana kadar alt yapı hocasından biriyle maçlara çıkacağız. Elimde olsa şu anda bir teknik direktör getiririm."

Sergen Yalçın daha önce Gaziantepspor, Sivasspor, Kayserispor, Eskişehirspor, Konyaspor ve Yeni Malatyaspor’da teknik direktörlük yaptı. Son olarak Beşiktaş’ta görev alan 50 yaşındaki çalıştırıcı 2020-21 sezonunda Süper Lig’de ve Türkiye Kupası’nda zafere ulaştı. Tecrübeli hoca, bir sonraki sezonun yarısında ayrıldığı Beşiktaş'tan sonra başka bir takımda çalışmadı. (HABER MERKEZİ)