Şampiyon bisikletçi hayatını kaybetti, eşi gözaltına alındı

Avustralyalı Olimpik sporcu Melissa Hoskins geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Hoskins'in eşi Dennis, 'tehlikeli araç sürerek ölüme sebebiyet verme' suçundan gözaltına alındı.

Fotoğraf: Facebook
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya Olimpiyat Komitesi (AOC), dünya şampiyonu bisikletçi Melissa Hoskins'in ülkenin doğusunda yaşanan bir trafik kazasında hayatını kaybettiğini açıkladı. 32 yaşındaki sporcunun kendisi gibi bisikletçi olan eşi Rohan Dennis gözaltına alındı.

Reuters'ın haberine göre, AOC, 1 Ocak'ta sosyal medya platformu X üzerinden bir açıklama yaparak, "Adelaide'deki trajik olayların ardından Olimpiyat sporcusu Melissa Hoskins kaybından çok büyük üzüntü duyuyoruz" dedi. Güney Avustralya eyalet polisi de olaya ilişkin açıklamasında, 30 Aralık'ta 32 yaşındaki bir kadının Adelaide'de araba çarpması sonucu hayatını kaybettiğini ve 33 yaşındaki bir erkeğin sporcunun ölümüyle bağlantılı olarak gözaltına alındığını teyit etti. Şüphelinin 'tehlikeli, dikkatsiz ve hayati tehlikeye sebep olacak şekilde araç sürerek ölüme sebebiyet vermek' ile suçlandığı ifade edildi. 

13 MART'TA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Gözaltına alınan kişinin Hoskins tarafından tanındığını ve şüphelinin 13 Mart'ta Adelaide Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkmak üzere kefaletle serbest bırakıldığını açıklayan polis, yaşanan olaya karışan kişilerin isimlerini vermedi. Avustralya basını ise bisikletçinin ölümünün ardından eşi Rohan Dennis'in gözaltına alındığını aktardı. 

2015 yılında yapılan dünya şampiyonalarında takımıyla birlikte altın madalya kazanan Hoskins, 2012 Londra Yaz Olimpiyatları ve 2016 Rio de Jenerio Yaz Olimpiyatları'ndaki takım oyunlarında da ülkesini temsil etmişti. 2017 yılında profesyonel bisikletçilik kariyerine son verme kararı aldığını açıklayan Hoskins ve Dennis 2018'de evlenmişti. (DIŞ HABERLER)