Samet Ağ'ı serbest bırakan hakim ve savcı için inceleme

Tokat'ta boşanmak istediği eşini 23 yerinden bıçaklayan Samet Ağ'ı tahliye eden savcı ve hakim için inceleme izni verildi.

Özlem Ağ, boşanmak istediği Samet Ağ tarafından 23 yerinden bıçaklandı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tokat'ta hastanede temizlik işçisi olarak çalışan Özlem Ağ, geçen yıl eşi Samet Ağ'a boşanma davası açtı. Aile evinde yaşamaya başlayan Özlem Ağ ile konuşmak için köyüne giden Samet Ağ, Özlem Ağ'ı 23 yerinden bıçaklarken babasını da yaraladı.

Gözaltına alınan Samet Ağ ise sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe 'tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı. Cezaevinde üç ay kaldıktan sonra Ağ, yurt dışına çıkmama, her hafta  adresinin bulunduğu en yakın kolluk karakoluna imza atma koşuluyla tahliye edildi. Özlem Ağ'ın tahliye kararının ardından yaptığı açıklamalar sonrası Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine mahkemece, eşi hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldı. Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan Samet Ağ, nöbetçi mahkemece tekrar tutuklandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, Samet Ağ'ın tahliyesini isteyen savcı ile tahliye eden hakim hakkında HSK'ya inceleme yapılması için izin verdiği öğrenildi. 

ERDOĞAN, 'HEMEN ARADIK' DEMİŞTİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün katıldığı programda yaşanan olayı hatırlatarak, "Meğerse üç aydan sonra serbest bırakmışlar adamı. Hemen aradık, araştırdık; hamdolsun, tekrar bu adi herifi içeri almışlar. Düşünün, 23 yerden bıçaklıyor. Ey hakim, sen nasıl oluyor böyle birisini serbest bırakıyorsun? Hakim böyle bir tasarruf yapıyor. Ondan sonra yargıya hakaret. Ben bu ülkede cumhurbaşkanıysam sen de 23 yerden eşini bıçaklayan böyle bir adamı serbest bırakıyorsan bununla ilgili söylenmesi gereken neyse bunu ben sana söylerim. Sonuna kadar da takip edeceğiz, daha bitmedi işimiz. Hakim olabilir, savcı olabilir, fark etmez. Adalet ortada kalamaz, yerde sürünmez. Onun için de gereğini yapacağız" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)