'Samandağ'da doktor ve aşı yok'

Depremin vurduğu Hatay Samandağ'da sağlık hizmetleri çöktü. Gün içerisinde çok fazla hastaya bakan hekimler, aşı ve hijyen eksikliğine dikkat çekiyor.

Google Haberlere Abone ol

Hacı Bişkin - Armağan Kabaklı

HATAY - Hatay'ın Samandağ ilçesinde birinci basamak sağlık hizmetleri durmuş vaziyette. Gönüllü hekimler, Türk Tabipler Birliği üyesi hekimler, yurtdışından gönüllü gelen hekimler ve Sağlık Emekçileri Sendikası'na üye sağlıkçılar bölgede sağlık hizmeti vermeye çalışıyor. Ancak bu durum sağlık hizmeti vermekte yeterli olmuyor. Türk Tabipler Birliği üyesi Selçuk Çelik, sağlıkla ilgili bölgede yaşanan son durumu anlattı.

'SAĞLIK HİZMETLERİ NEREDEYSE DURMUŞ DURUMDA'

Hekimler Samandağ'da özellikle hijyen konusunda büyük sıkıntılar yaşandığı belirtiyor. Çelik de sağlık hizmetlerinin aksaklığına vurgu yaparak "Samandağ Devlet Hastanesi'ndeki acil hizmetleri dışında ilçedeki birinci ve ikinci basamak sağlık hizmetleri neredeyse çökmüş durumda" diyor. 

Yurtdışından gelen hekimlerin günde en az 300 hasta baktıklarını söyleyen Çelik, "Burada çalışmaların kolaylaştırılacağına yönelik herhangi bir adım görünmüyor. Muayeneleri uygun olmayan koşullarda yapılıyor. Şu an çok acil bir şekilde birinci ve ikinci basamak sağlık hizmetlerinin yerine getirilmesi lazım" dedi.

'AŞI YOK, OLSA DAHİ...'

Selçuk özellikle şu konulara dikkat çekiyor: "Aşı, gebe takibi ve bebek aşılanması için başka illerden görevlendirilen ve Samandağ'a gelen sağlık emekçileri ekipmansız bırakılıyor. Aşıları yok, aşıları olsa dahi bunların bozulmaması için aşı dolapları yok."

Çelik son olarak sağlık emekçilerinin durumu için de, "Ayrıca görevlendirilmiş olan sağlık emekçilerinin beslenme, duş ve tuvalet ihtiyaçları için hiçbir organizasyon yapılmamış durumda" dedi.

Etiketler hatay samandağ deprem