Şair Nurullah Genç'in fotoğraf sergisi Üsküdar'da açıldı

Şair, yazar Nurullah Genç’in kendi çektiği fotoğraflardan oluşan ‘’Nurullah Genç Görünenin Şiiri’’ Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şair ve yazar Nurullah Genç'in kendi şiirlerinden esinlenerek çektiği fotoğraflar Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Nurullah Genç Görünenin Şiiri" fotoğraf sergisinde ziyarete açıldı. 

İlk kez Üsküdar'da fotoğrafla ilgili bir etkinlikte katılımcılarla buluştuğunu ifade eden Genç, "Daha önce çok defa program yaptık, ama onlar kültür sanat programı idi. Fotoğrafın benim hayatımda çok derin izleri oldu. Fotoğraf hem edebiyat hem de musiki ile, görsel sanatların tamamıyla çok yakın ilişkisi olan bir sanat dalı. Bugün yeryüzündeki pagan kültürünün, mitolojik kültürün tanrı komedyasının ve şu an dahi Filistin'de canımızı acıtan, 60 bin ton bombanın düştüğü toprakların acısı ateş medeniyetinden insanlığa sunulan elim bir durumun fotoğrafıdır. İşte o yüzden sanat anlayışına da yansıyan o hali bilmemiz gerekiyor. Bizim sanat anlayışımızla, toprak medeniyetinin sanat anlayışıyla, ateş medeniyetinin sanat anlayışı birbirinden farklıdır. Ancak ne acıdır ki son 100-150 yıldır ateş medeniyetinin dünyayı saran hakimiyeti sanat anlayışını bütün dünyaya hakim hale getirmiştir" dedi.

Program daha sonra Nurullah Genç'in çektiği fotoğraflar ve şiirlerinin seslendirilmesinden oluşan slayt sunumuyla devam etti.