Şair İlhan Sami Çomak için denetimli serbestlik başvurusu

29 yıldır tutuklu olan şair İlhan Sami Çomak'ın avukatları, müvekkillerinin denetimli serbestlik hakkından yararlanması için bugün başvuruda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cezaevinde 29 yılını dolduran şair ve yazar İlhan Sami Çomak’ın avukatları, müvekkillerinin denetimli serbestlik hakkından yararlanabilmesi amacıyla için bugün başvuruda bulundu. 

Çomak'ın adına açılan sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Cezaevinde 29 yılını dolduran İlhan Sami Çomak’ın tahliye edilmesinin önünden kanuni hiçbir engel kalmadı. Koşullu salıverilme tarihi 21 Ağustos 2024 olduğundan kalan 1 yıl için denetimli serbestlik hakkından yararlanabilmesi istemiyle Avukatlar bugün başvuruda bulundu."


İLHAN SAMİ ÇOMAK KİMDİR?

1973’te Bingöl Karlıova’da doğan, ilk ve orta öğrenimini Bingöl’de tamamladıktan sonra, 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümüne kaydolan İlhan Sami Çomak, 1994 yılında gözaltına alındı ve tutuklandı. İtirafçı ifadelerine dayalı olarak, delilsiz biçimde müebbet hapse mahkum edilen Çomak, kesintisiz 29 yıldır cezaevinde.

Cezaevinde 10 kitaba imza atan Çomak, şiir kitaplarıyla ödüller kazandı. Şiirleri İngilizce, Norveççe, Rusça, Almanca ve Galceye çevrildi. (HABER MERKEZİ)