'Sahte mahkeme kararıyla erişim engeli' haberlerine de erişim engeli

Yargı, 'erişim engeli'nde çıtayı bir seviye daha yukarı taşıdı. Bazı kişilerin haklarındaki haberleri engellemek için ürettiği sahte mahkeme kararlarına ilişkin haberlere de erişim engeli getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Erişim engeli haberine getirilen erişim engellerinin ardından şimdi de sahte mahkeme kararı üreten dolandırıcılara ilişkin haberlere erişim engeli getirildi. 

Sahte erişim engeli konusu, ilk defa geçen yıl gündeme geldi. Aralarında Gazete Duvar'ın da olduğu birçok haber sitesine gönderilen 'erişim engeli' kararlarının sahte olduğu ortaya çıktı. Bazı kişilerin haklarında yapılan haberlerin önüne geçmek için haber kuruluşlarına gönderdikleri sahte mahkeme kararlarına ilişkin Duvar'ın suç duyurusunda ise Başsavcılık, 'kararın aslı yok' diyerek takipsizlik kararı vermişti.    

 

Erişim engellerinde gelinen yeni boyutu, yine İfade Özgürlüğü Derneği (İFÖD) duyurdu. Derneğin sitesinde yer alan bilgiye göre, sahte mahkeme kararlarına ilişkin haberlere de erişim engeli getirildi.   

Kararda, İfade Özgürlüğü Derneği kurucularından Prof. Dr. Yaman Akdeniz‘in bazı haber sitelerine gönderilen sahte mahkeme kararları ile bazı haberlerin kaldırılmaya çalışıldığını paylaştığı tweetleri, İFÖD resmi YouTube kanalında paylaşılan Artı TV’ye verdiği röportajı da 'kişilik hakları ihlali' gerekçesiyle, Gaziantep 2. Sulh Ceza Hakimliği‘nin 20 Mayıs 2022 tarih ve 2022/3087 sayılı kararı ile erişime engellendi.

Prof. Akdeniz, kararı "Gaziantep 2. Sulh Ceza Hakimliğine yılın kararı ödülü verilmeli" sözleriyle değerlendirdi. 

 (HABER MERKEZİ)