'Sahte doktor' Özkiraz: Dersimi aldım

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde sahte diploma ile görev yaptığı ortaya çıkınca tutuklanan Ayşe Özkiraz, "Dersimi aldım. Eğitime devam etmek için tahliyemi talep ediyorum" dedi, duruşma ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan ve sahte diplomayla görev yaptığı anlaşılan Ayşe Özkiraz, 4. duruşmada hakim karşısına çıktı. 

25 Ekim'de tutuklanıp Tekirdağ T Tipi Cezaevi'ne konulan, 'zincirleme şekilde resmi belgede sahtecilik', 'özel belgede sahtecilik' ve 'yetkisiz hekimlik suçlarını düzenleyen kanuna muhalefet' suçlarından 5 yıla kadar hapsi istenen Özkiraz, duruşmaya SEGBİS ile bağlandı.

DHA'nın aktardığına göre duruşmada hakim, beklenen raporların dosyaya ulaştığını belirtti. Hazırlanan uzman raporunda hastane personel kimlik kartının sahte olduğunun ve ilk bakışta sahte olduğunun anlaşılamayacağı belirtildi. Raporlara karşı diyeceği sorulan sanık Ayşe Özkiraz, bir diyeceğinin olmadığını ve önceki savunmasını tekrarladığını ifade etti.

Savcı mütalaasında Özkiraz'ın 'zincirleme şekilde resmi belgede sahtecilik', 'özel belgede sahtecilik' ve 'yetkisiz hekimlik suçlarını düzenleyen kanuna muhalefet' suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatı Oğuz Kağıtçı, Ayşe Özkiraz'ın SEGBİS sistemi ile bağlanması nedeniyle okunan raporları ve mütalaayı tam olarak anlayamadığını belirterek, kendilerine süre verilmesini talep etti. 

Sanık Özkiraz ise, "Dersimi aldım. Eğitim hayatımı devam etmek için tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Duruşma 28 Mart'a ertelendi. (HABER MERKEZİ)