Bakanlık 'sahte doktor' cezalarını açıkladı

Bakanlık, ‘Sahte Doktor’ soruşturmasında çocuk cerrahisi uzmanına aylıktan kesme ve ameliyathane sorumlu doktoruna kınama cezası ile başhekiminin yönetici sözleşmesinin feshedilmesine karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Sağlık Bakanlığı, Çerkezköy Devlet Hastanesi’ndeki ‘sahte doktor’ soruşturmasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada ‘sahte doktorun’ herhangi bir tıbbi işlem yapmadığı, hastane başhekiminin yönetici sözleşmesinin feshedildiği ifade edildi.

Bakanlığın tüm personel hareketlerini dijital ortamda takip ettiği belirtilen açıklamada, “Habere konu olan Ayşe Özkiraz ile ilgili hiçbir kayıt bulunmamaktadır. Bu açıdan sağlık personeli sıfatıyla herhangi bir kurumumuzda çalışması, maaş ve görev alması, işlem yapması mümkün değildir” denildi.

‘TIBBİ İŞLEM YAPMASI SÖZ KONUSU DEĞİL’

Özkiraz’ın hastanede görevli çocuk cerrahisi uzmanına bazı sahte belgeler göstererek kendini Tıp Fakültesi mezunu olarak tanıttığı ve uzmanlık sınavını kazandığını beyan ederek yanılttığı belirtilen açıklamada, “Yapılan soruşturmada, bilgi ve görgüsünü artırmak üzere refakat etme talebinin ilgili uzman hekim tarafından olumlu karşılanması üzerine bu hekimle beraber bazı hastaların muayenesinde ve ameliyatında gözlemci olarak bulunduğu tespit edilmiştir. Hastanede doktor yetkisini kullanması, hiçbir hastaya doğrudan müdahalesi, tıbbi işlem yapması söz konusu değildir” ifadeleri kullanıldı.

‘ŞÜPHE ÜZERİNE İHBARDA BULUNULDU, ÇALIŞTIRILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL’

Özkiraz’ın yaklaşık 4 ay boyunca belirli aralıklarla hastaneye gelerek ilgili doktora refakat ettiği belirtilen açıklamada, Özkiraz’dan şüphelenen uzman hekimin Başhekimliğe ihbarda bulunduğu kaydedildi. Açıklama şöyle devam etti: Başhekimlikçe Çerkezköy Kaymakamlığına, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğüne ve Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığına konu intikal ettirilmiştir. Bunun üzerine olay, haber konusu olmuştur.”

Sahte doktorun çalıştırılmasının söz konusu olmadığı kaydedilen açıklamada, “Yetkisiz bir kişi tarafından hiçbir tıbbi işlem yapılmasına müsaade edilmemiştir” denildi.

SORUMLULAR HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

Açıklamada ‘sahte doktorun’ hastaneye girip çıkması, poliklinik, servis ve ameliyathanede bulunması, buralarda çektirdiği fotoğrafları paylaşmasına fırsat verilmesi ve önleyici tedbirlerin alınmasındaki yetersizlik nedeniyle ilgililer hakkında gerekli disiplin ve idari işlemlerin yapıldığı ifade edildi. Bakanlık ilgililer hakkında verilen cezaları şöyle sıraladı: “Hazırlanan teftiş raporu doğrultusunda, çocuk cerrahisi uzmanına aylıktan kesme cezası verilmesine ve il içinde başka bir hastanede görevlendirmesine, ameliyathane sorumlu doktoruna kınama cezası verilmesine ve hastane başhekiminin yönetici sözleşmesinin feshedilmesine karar verilmiştir.” (DUVAR)