Sahte çağrı merkeziyle milyonlarca lira dolandırdılar

Sahte çağrı merkezi kurarak, pek çok kişiyi milyonlarca lira dolandıranlara eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şüphelilerin, parayı aklamak için çiftlik kurduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sahte çağrı merkeziyle milyonlarca liralık dolandırıcılığa imza atan 55 şüpheli için 21 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şüphelilerin suçtan elde edilen paraları aklamak için paravan olarak çiftlik kurdukları da belirlendi.

21 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON

DHA'da yer alan habere göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri; şüphelilerin illegal çağrı merkezi kurup halkı arayarak dolandırdığı bilgisini aldı. Şüphelilerin İstanbul ve Zonguldak'ta faaliyet gösterdiği, 'çağrı merkezi' adı altında arayıp "Tüketici kanuna aykırı davranarak almadığınız kargonuz sebebiyle hakkınızda icra takibi başlamıştır" diyerek milyonluk vurgun yaptığı tespit edildi.   

Jandarma ekipleri; İstanbul'da 20, Zonguldak'ta bir olmak üzere 21 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda; suçtan elde edilen yüklü miktarda nakit para ve gram altın, üç ruhsatsız tabanca, çok sayıda bilgisayar ve bilişim cihazı ile 500 kutu cinsel içerikli ilaç ele geçirildi.  

Şüphelilerin paraları aklamak için içinde kahvaltı mekânı ve hayvanat bahçesi bulunan bir çiftlik kurdukları anlaşıldı. Çiftlikte yapılan aramalarda; üç geyik, iki yaban koyunu, iki tavus kuşu, iki deve kuşu, iki alpaka, siyah kuğu ile iki cüce keçi bulundu. Suçtan elde edilen çiftlik ve hayvanlara el konulurken, yakalanan 55 şüpheli ifadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi. (HABER MERKEZİ)