Şahinbey Belediyesi’nde CHP’lilerin 5 önergesine ret: İçeriğine dahi bakmıyorlar

Şahinbey Belediyesi Kasım ayı ilk meclis oturumunda, CHP’li meclis üyelerinin 5 önergesi AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.

Google Haberlere Abone ol

Cengiz Anıl Bölükbaş

GAZİANTEP - Şahinbey Belediyesi kasım ayı ilk meclis oturumunda, CHP’li meclis üyelerinin doğalgaz yardımı, ucuz mazot gibi önerileri de kapsayan 5 önergesi reddedildi. CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, “Önergelerimiz halkın yararı içindi. İçeriğine dahi bakmıyorlar” dedi.

Şahinbey Belediye Meclisi’nde CHP'li meclis üyelerinin önergeleri reddedildi. Gündeme alınan 17 maddenin 10’u İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na, 5’i Plan Bütçe Komisyonu’na, 1’i Teklif Karar olarak oylamaya sunulurken, 1 madde de ise Tarife Komisyonu’na süre verilmesi istendi. Mecliste CHP’li meclis üyeleri Uğur Kalkan, Hasan Şencan, Mahmut Demirel, Mahmut Öztürk ve Yılmaz Kireç’in Şahinbey ilçesinde bulunan okulların deprem dayanıklılık testleri, kış aylarında büyük zam gelen ve alım gücü olmayan yurttaşlara doğalgaz yardımı yapılması, çiftçilere ucuz mazot verilmesi, köylere zeytin hasat makinesi verilmesi ve Gaziantep Polisgücü kadın ve erkek hokey takımının ödüllendirilmesi talepleri reddedildi.

Verdikleri önergelere karşılık Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun "Bunları hangi belediye yapıyor ki" dediğini aktaran CHP Şahinbey Belediyesi Meclis Üyesi Uğur Kalkan, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz mazot vereceğine yönelik açıklamalar var. Şahinbey ilçesinde zeytin hasadı 80 mahallede yapılıyor. Bu hasat yapılırken işçi bulmakta zorlanıyorlar. Her köye hibe edilmek üzere bir tane makine verilsin dedik. O da reddedildi. Elektrik ve doğalgaz faturaları cep yakıyor. Sürekli zam geliyor. Belediyeden yardım alan yurttaşlara elektrik ve doğalgazda belli bir miktar indirim olsun dedik. O da reddedildi. Verdiğimiz önergeler tamamen yurttaşların yararına faydası olan şeylerdi. Herhangi bir siyasi kaygı gözetmeden verdik önergeleri” dedi.

Uğur Kalkan

Belediye meclisinde CHP grubu olarak halkın yararı olarak gördükleri önergelere siyasi parti fark etmeksizin 'evet' dediklerini belirten Kalkan, “Bu tavrımızı zaman zaman mecliste de söylerler. Ama bizim verdiğimiz önergelerin içeriğine dahi bakmadan reddediliyor. Belediye Başkanı ‘Önergeleri meclisin takdirine sundum, meclis kabul etmedi’ diyecek. Belediye başkanı ‘Arkadaşlar çalışma yapmışlar ve gündeme alalım, komisyonda görüşülsün’ diyebilirdi ama demedi. Önergeler reddedildi ama biz kenara çekilmeyeceğiz. Halkın yararına olan konularda önergeler vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.