İl sağlık müdürü: Van'da korona virüse rastlanmadı

Van’ın Özalp ilçesinde Güney Koreli olduğu belirtilen 3 kişinin, korona virüsü şüphesiyle gözlem altına alındığı öne sürülmüştü. İl Sağlık Müdürü Mahmut Sünnetçioğlu, kentte virüse yakalanan herhangi birinin bulunmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Özalp ilçesine turistik gezi amacıyla gelen Güney Koreli 3 kişinin yüksek ateş şikâyetiyle Özalp Devlet Hastanesi’ne başvurduğu ve turistlerin ‘korona virüs’ şüphesi ile gözetim altına alındığı öne sürülmüştü. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, ilçede koronavirüs salgınına yakalanan herhangi birinin bulunmadığını belirtti.

Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu

Özalp Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne hafif gribal enfeksiyon şikâyetiyle bir hastanın başvurduğunu ifade eden Sünnetçioğlu, şunları kaydetti: "Van’da korona virüsü yok, bugüne kadar da rastlanmadı. 'Özalp’ta bir vatandaşımız korona virüsüne yakalandı' gibi bazı haberler var. Korona virüsü ile alakası yok, gribal hastalıklardan kaynaklanan bir rahatsızlık ile hastamız hastaneye gelmiş. Koreli bir aileyi misafir etmişler, Koreli ailede de herhangi bir virüse rastlanmadı. Şu an korona virüsü diye tanıtılan hastamızın durum iyi, hiçbir sorun yok. hastaya mevsimsel gribal enfeksiyon tedavisi uygulandı. Tedbir amaçlı olarak hastamızın tahlilleri alınarak Ankara'ya gönderildi. Tahlil sonuçları elimize ulaşır ulaşmaz sonuçlar hakkında kamuoyu bilgilendirilecek. Bu hastamız dahil olmak üzere kentte herhangi bir birimde karantinaya alınmış hastamız bulunmamaktadır. Van’da korona virüsüne rastlanmadı, böyle bir durumla karşılaşırsak bunu basınımız ve halkımıza açıklarız."

Bölgede hastalığın kontrolüne yönelik gerekli koruma tedbirlerinin alındığını aktaran Sünnetçioğlu, "Başvuran hastamız gerekli işlemlerden sonra taburcu edilerek evine gönderildi, ilçede yaşayan vatandaşlar ise bilgilendirildi. Özalp Devlet Hastanesinde sorunsuz olarak hasta kabulü yapıyor" ifadesini kullandı. (DUVAR)