Kalbini çantasında taşıyor

Çantasında yapay kalbiyle yaşayan Zeki Doğan, kalp nakli bekliyor. Doğan, her gün yürüyüş yapıyor ve kalbine çok iyi bakmaya çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kalp hastası Zeki Doğan üç yıl önce nefes darlığı şikayetiyle gittiği hastanede kalbinin yüzde 22 oranında işlev gördüğünü öğrendi. Antalya'da yaşayan Doğan nakil beklerken kalp destek cihazıyla yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde baypas ameliyatı olmasına rağmen iyileşemeyen Doğan'a doktorlar, kalbinin her an durabileceğini, yaşaması için kalp nakli olması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine uygun organ bulanamadığı için Doğan'a Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Ömer Bayezid tarafından yapay kalp takıldı.

Doğan kalibini çantasında taşıyor ve eşinin desteğiyle stressiz bir hayat sürdüğünü belirtiyor. Her gün yaklaşık beş kilometre yürüyüş yapan Doğan, yapay kalp nakli yapılan günü doğum günü olarak kabul ettiğini söylüyor..

Yapay kalbi olduktan sonra sosyal hayatında bir değişiklik yaşamadığını anlatan Doğan, gözünden sakındığı kalbine çok iyi bakmaya çalıştığını dile getirdi.

'KALBİM ZATEN SENDE'

Eşinin zaman zaman kendisine "Fişini çekerim bak" gibi şakalar yaptığını aktaran Doğan, "Eşim bazen 'Kalbini taşıyabilirim' diyor. 'Kalbim zaten sende' diyorum. Bazen 'Ben taşıyayım sana yük olmasın' diyerek kalbimi elimden alıyor. 'Kalbimde sen varsın zaten, hiç yük olur mu?' diyorum. Eşimi çok seviyorum. 40 yıldır güzel bir evliliğimiz oldu. Beni zorlu süreçlerimde bir an olsun bile yalnız bırakmadı. Kalbim her zaman onunla. Sevgimiz yeni nesile de örnek olsun. Çevremdekilerle saygı ve sevgi çerçevesinde günlerimiz geçiyor. Yürüyüş yaparken biri 'Evladım paranı çantada taşıma, çalarlar' dedi. Kalbim olduğunu söyleyince çok şaşırdı. Otobüste de engelli koltuğuna oturunca kaldırmak isteyenler oluyor. Engelli olduğumu ve yapay kalbimin çantada taşıdığımı söyleyince de inanmıyorlar. Bazen kimliğimi göstermek zorunda kalıyorum" ifadelerini kullanıyor. (ANTALYA/AA)