'O top iyi ki kafama gelmiş'

17 yaşındaki Okan Ayus’un kafasına çarpan basketbol topu hayatını kurtardı. Tomografisi çekilen Ayus'un beyninde kitle tespit edildi. Kitle ameliyatla alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da yaşayan Okan Ayus'un (17) okul bahçesinde basketbol oynarken kafasına top geldi. İlk olarak bir süre sersemleyen Ayus'un aynı gün başlayan baş ağrısı günlerce sürdü. Beyin tomografisi, ardından beyin MR'ı çekildi.

Beyninde mandalina büyüklüğünde kitle tespit edilen Ayus'un ailesine, oğullarının en kısa sürede ameliyat olması gerektiği söylendi. Memorial Bahçelievler Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanları Prof. Dr. Gökhan Bozkurt ve Op. Dr. Mahmut Özden tarafından ameliyat edilen Ayus, kısa sürede şikâyetlerinden kurtuldu. Ayus, "O topun kafama gelmesine seviniyorum. Her kötü olayda bir iyilik, bir hayır olabilirmiş" dedi.

'TOP GELMESE TÜMÖR BÜYÜRDÜ'

Prof. Dr. Gökhan Bozkurt, Ayus'un iyileşme süreci hakkında şunları kaydetti: "Tesadüfen yakalanan kitle beynin sol ve ön lobunda yer alıyordu. Basketbol topu kafasına gelmeyip tanısı konulmasaydı tümör daha da büyük hale gelecek ve Okan'ı baş ağrısı dışında havale, konuşma bozukluğu, kol ve bacakta güçsüzlük gibi daha büyük sorunlar ve tehlikeler bekleyecekti."

Etiketler Basketbol top