Sağlık-Sen, yer değişikliği talepleri için platform kurdu

Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarının yer değişikliği taleplerinin daha hızlı şekilde iletilmesi için platform kurduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık-Sen, üniversite hastanelerinde görevli memur kadrosundaki sağlık çalışanlarının yer değişikliği talepleri için platform kurdu. Platform, yer değişikliği taleplerinin daha hızlı ve güvenilir şekilde karar mercilerine iletilmesine olanak sağlayacak.

Sağlık-Sen'e üyelik şartı aranmaksızın üniversite hastanelerinde görevli tüm sağlık çalışanlarının yararlanacağı platformla ilgili yapılan açıklamada, "2023-2024 yıllarını kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşmede, devlet üniversitelerinde görev yapan aynı unvanlı memurların yükseköğretim kurumları arasında karşılıklı naklen atanmalarının bilgi işlem teknolojileri kullanılarak kolaylaştırılması hakkında çalışma yapılacağı hüküm altına alınmıştır.

Bu platform ile toplanan yer değişikliği taleplerinin, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) ve ilgili üniversiteyle paylaşılması sağlanarak, YÖK’ün değerlendirilmesi ve üniversitelerin muvafakati ile yer değişikliği işlemlerinin koordineli olarak yapılması talep edilmektedir. Sağlık-Sen’in bu çalışması ile üniversite çalışanlarının yer değişikliği taleplerinin daha hızlı ve güvenilir şekilde karar mercilerine iletilmesi amaçlanmaktadır" denildi.

Sağlık-Sen Üniversite Hastaneleri Yer Değişikliği Talep Toplama Platformuna başvuru şekilleri şöyle:

"Sağlık-Sen’e üyelik şartı aranmaksızın talep.sagliksen.org.tr'ye bilgilerinizi girerek sisteme kayıt yapılması gerekmektedir.

Sistemin size göndereceği şifre ile kaydınız tamamlanacak ve giriş yapılabilecektir.

Sistemde yer alan yer değişikliği talep formunda unvanınız, görev yaptığınız kurum, çalışma süreniz, geçmek istediğiniz üniversite kurumu vb. bilgileri girmeniz gerekmektedir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 74. Maddesine istinaden talepler, kurumların vereceği muvafakat şartına bağlı olarak değerlendirilmesi talep edilecektir."

Platformda toplanan talepler Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve ilgili üniversitelerle paylaşacak Sağlık-Sen, yer değişikliği işlemlerinin koordineli yapılmasına imkan sunacak.

Etiketler sağlık sen memur