Sağlık Bakan Yardımcısı, ABD Sağlık Bakanlığı'nın sitelerine erişim engeli getirtti

Sağlık Bakan Yardımcısı Birinci, e-Nabız uygulamasıyla ilgili iddialar ve dava nedeniyle hakkındaki haberlere erişim engeli getirtti. Siteler arasında ABD Sağlık Bakanlığı'nın siteleri de bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, e-Nabız uygulamasının yurt dışına satıldığı iddiasıyla görülen fikri mülkiyet davası ile danışmanlarından şikayetçi olmasıyla açılan rüşvet davasının kamuoyuna yansımasının ardından isminin geçtiği tüm haberlere erişim yasağı getirtti.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, Birinci’nin erişim engeli kararı aldırttığı siteler arasında kendi imzasıyla yayınlanan makalelerin yanı sıra, dünyanın en önemli akademik verilerinin bulunduğu siteler de yer aldı.

Erişim engeli getirilen 172 ayrı link arasında arasında ABD Sağlık Bakanlığı’nın resmi sitelerinden olan ve halk sağlığı ile biyomedikal konusunda en büyük veri tabanı olarak bilinen "pubmed" ile "nih.gov" uzantılı (National Institutes of Health-Ulusal Sağlık Enstitüleri) iki internet sitesi de yer alıyor. ABD Sağlık Bakanlığı'na ait bu sitelerin ilk kez erişim engeli ile karşılaştığı belirtiliyor.

Erişim engeli kararı alınan sitelerden biri de milyonlarca biyomedikal araştırma çalışmasını içeren Europe PubMed Central.

HABERİN TAMAMI