Sadullah Ergin'in onur konuğu olarak açtığı Rönesans Rezidans otel de yerle bir oldu

DEVA Partisi Genel başkan yardımcısı Sadullah Ergin'in 16 yakınını kaybettiği depremde, açılışında Adalet Bakanı olarak onur konuğu olduğu Rönesans Rezidans otel de yıkıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- AK Parti Hatay kurucu il başkanı Sadullah Ergin'in 16 akrabası depremde hayatını kaybetti. Halk Tv yazarı Serpil Yılmaz, Sadullah Ergin'in memleketi Antakya'da "deprem yönetmeliğine uygun" raporu verilen ancak son depremde yerle bir olan binaları ele aldığı yazısında, "Bakanlığı döneminde depreme uygun olmayan binalarla ilgili yargıya intikal eden dosyalar gözlerinin önünden geçiyor mudur?" diye sordu. 

Serpil Yılmaz'ın "Temeli Sadullah Ergin attı" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Antakya İnönü Bulvarı üzerinde 2012 yılında Antis Yapı tarafından inşa edilen 12 katlı, 250 daireli Rönesans Rezidans’a 'deprem yönetmeliğine uygun radye temel' üzerine inşa edildiği raporu verilmişti: Tuzla buz oldu!

Antis Yapı’nın patronları inşaat mühendisi H. Yalçın Çoşkun ve mimar Mehmet Yaşar Çoşkun kardeşler hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Karadağ’da vatandaşlık işlemleri hakkında danışmanlık hizmeti veren bir firması da olan M. Yaşar Çoşkun, dün yurt dışına çıkmaya çalışırken İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Uzun yıllar TMMOB Mimarlar Odası başkanlığını da yürüten M. Yaşar Çoşkun Rönesans projesini Hataylı iş insanı Süleyman Şahin’den aldığı arazi üzerine inşa etmişti.

Antakya’da söylenen o ki, Şahin ile arası açılınca inşaat projelerini Karadağ’a taşıyor.

Yapıldığı dönemde Antakya’nın en yüksek binası olarak 'ünlenen' Rönesans Rezidans’ın temel atma töreninde 'onur konuğu' kimdi?

Dönemin Adalet Bakanı ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin…

Ergin de dün enkaz altından çıkarılan akrabalarının cenazesini kaldırmak üzere memleketi Hatay’daydı.

Ergin’in iç sesini duymak isterim: Bakanlığı döneminde depreme uygun olmayan binalarla ilgili yargıya intikal eden dosyalar gözlerinin önünden geçiyor mudur?

Çoşkun kardeşlerin bir ayağı da Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde. Kardeşlerden Yüksel Çoşkun uzun yıllardır Hatay BB’de kültür ve spor birimlerinde yöneticilik yapmış.

Geçen yıl da Hatay BB Mezarlıklar Müdürü olarak atanıyor.

Depremde yıkılan her binanın öyküsünü araştırsak; siyasetin zirvesinden, yerel yönetimlere kadar uzanan bir sistemin karşımıza çıkması sürpriz olmaz." (HABER MERKEZİ)