SADAT'ın kurucularından Onat: Harp Okulu mülakatlarına katıldım, koordinatörlük yaptım

SADAT'ın kurucularından olan eski binbaşı Gürcan Onat, Harp Okulu mülakatlarına katıldığını ve koordinatörlük yaptığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Askeri danışmanlık şirketi SADAT’ın kurucularından eski binbaşı Gürcan Onat, Tuzla Piyade Okulu'nda teğmenler arasında Atatürk rozeti üzerine çıkan tartışmayla ilgili yaptığı konuşmada kendisinin de daha önce harp okulu mülakatlarına girdiğini söyledi.

10 Haber'in aktardığına göre 23 Aralık'ta Akit TV’de katıldığı yayında konuşan Onat, "SADAT’ın kurucularındanım. SADAT’la bir ilgim yok. Sadece cüzi bir hissem var. Ben komisyonlara giren kişi değilim. Koordinatördüm. Milli Savunma Bakanlığı beni koordinatör olarak görevlendirdi. Ben mülakatları organize ediyordum. Yani mülakatların başlamasını, bitmesini, herhangi bir eksiklik olmamasını temin etmeye çalışan kişiydim” dedi.

Onat konuşmasının devamında “Tek tük mülakatlara da girdim” ifadelerini kullandı.

MSB, 'SADECE 2017 VE 2018'DE GÖREV VERİLDİ' DEMİŞTİ

Milli Savunma Bakanlığı, 2021 yılında Onat’ın öğrenci alım komisyonlarında görev yaptığı iddialarının gündem olması üzerine, “SADAT Kurucusu olduğu iddia edilen emekli personel Gürcan Onat’a, ilgili düzenlemeler çerçevesinde, sadece 2017 ve 2018 yıllarında yapılan askeri öğrenci seçim alımlarında görev verilmiştir” açıklaması yapmış, ancak Onat’ın koordinatörlük yaptığı belirtilmemişti.

'ATATÜRK FOTOĞRAFI TAKMAK İLKELLİK'

Onat, yayında Akit TV sunucusunun “Bir törende bir siyasi liderin, Atatürk’ün resmini takmak mecburi mi?” sorusunu ise, “Bizim zamanımızda böyle bir şey yoktu. İlkellik tabii ki” yanıtı verdi. (HABER MERKEZİ)