Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar yüzde 15 azaltılacak

İstanbul'daki olumsuz hava şartları nedeniyle yarın, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçuşlar yüzde 15 azaltılacak. THY'nin de Sabiha Gökçen Havalimanı iniş kalkışlı 31 seferi iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri AŞ (HEAŞ), kar yağışı nedeniyle İstanbul'daki Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan yarın gerçekleştirilecek uçuşların yüzde 15 azaltılacağını duyurdu.

HEAŞ'tan Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) toplantısının ardından yapılan açıklamada, bu kararın, İstanbul ve yurt genelinde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Tüm yolcuların uçuşlarıyla ilgili son durumu, ilgili havayolunun internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmesi tavsiye edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

HEAŞ, aynı nedenlerle bugün yapılması planlanan uçuşlarda da yüzde 25 kapasite kısıtlanması kararı almıştı. 

Twitter hesabından açıklama yapan Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki 31 seferin iptal edildiğini aktardı. 

Üstün, "Olumsuz hava koşullarında tüm ekiplerimiz ile seyahat güvenliğiniz için çalışıyoruz. 23 Ocak tarihli, Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı toplam 31 seferimiz tedbir amaçlı iptal edilmiştir. Uçuşunuzun durumunu linke tıklayarak öğrenebilirsiniz" dedi. (DUVAR-AA)