Sabancı Holding, PMSA ve PHILSA'daki hisselerinin satışını tamamladı

Sabancı Holding, Philip Morris'le Türkiye'de kurduğu iki şirketteki hisselerini, Philip Morris'e sattığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sabancı Holding, 1991 yılında Philip Morris International ile kurduğu Philsa Philip Morris Sabancı Sigara ve Tütüncülük Sanayi ve Ticaret A.Ş (PHILSA) ile Philip Morrissa Philip Morris Sabancı Pazarlama ve Satış A.Ş. (PMSA) hisselerini satışının tamamlandığını açıkladı.

Sabancı Holding'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan bildirimde, hisselerin Philip Morris'e satışı için Rekabet Kurulu'nun 24 Aralık 2021 tarihli toplantısında izin verildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, “Planlanan pay devrine ilişkin gerekli koşullar yerine getirilmiş ve ilgili izin ve onaylar alınmış olup; Şirketimize ait, PHILSA sermayesinin %25'ini temsil eden 750.000 TL nominal değerli paylar ile PMSA sermayesinin %24,75'ini temsil eden 173.250 TL nominal değerli payların tamamı, kapanış tarihindeki düzeltmeler sonrası 2.747.308.823 TL devir bedeli karşılığında 5 Ocak 2022 tarihinde PM'ye devredilmiş ve devir bedeli aynı gün Şirketimizce tahsil edilmiştir” denildi.

Devir bedelinin PHILSA ve PMSA'nın bağımsız denetimden geçmiş 2021 yılı finansal sonuçlarına göre düzeltmeler yapılacağı ve kesin devir bedelinin daha sonra açıklanacağı belirtildi. (HABER MERKEZİ)