SAADET Sözcüsü Birol Aydın: Altılı Masa'yı genişletmekten kasıt sandalye koymak değil

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, Altılı Masa'ya olası yeni katılımlar hakkında “Rezervimiz söz konusu değildir, masayı genişletmekten kasıt o masaya sandalye koymak değildir” açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın geçtiğimiz günlerde katılmak istediklerini açıkladığı Altılı Masa’ya dair değerlendirmelerde bulundu.

Tv5’te yayınlanan Kulis Ankara programında Mustafa Yılmaz’ın konuğu olan Aydın, "Yaklaşan seçimlerde en yüksek oyu alabilecek bir varlığı bir stratejiyi ortaya koymak masanın temel hedefidir. Ama genişlemekten kasıt o masaya bir sandalye daha koymak olmasa gerek" dedi.

Birol Aydın'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde sıralandı:

HİÇBİR KESİME REZERVİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR: Bir defa ilkesel olarak 6 siyasi parti lideri ve genel merkez yöneticileri şu hususta mutabık kaldılar; bağlayıcı sözleri genel başkanlar söylerler. Ama çok tabi olarak siyasi parti yöneticileri de kendi kanaatlerini, düşüncelerini ara ara serdederler, söylerler. Bir, ne Saadet Partisi olarak ne masadaki diğer siyasi partilerin bu ülkenin hiçbir ferdine hiçbir kesime rezervi söz konusu değildir. Bilakis masanın olabildiğince genişlemesi çok doğal ve tabii olarak arzu edilen bir şeydir. 85 milyonu kucaklayacak yaklaşan seçimlerde en yüksek oyu alabilecek bir varlığı bir stratejiyi ortaya koymak masanın temel hedefidir. Ama genişlemekten kasıt o masaya bir sandalye daha koymak olmasa gerek.

MASAYA SANDALYE İLAVE EDEREK DEĞİL: Netice de Türkiye'de onlarca siyasi parti var, şu kadar partide seçime girme hakkına sahip. Doğrusu, ne siyasi parti ismi ne de kişi ismi zikretmek sağlıklı bir durum değil, ancak bize de doğrudan ya da dolaylı masada olmak istediğini, ittifak içinde olmak istediğini dile getiren talep eden partiler var, masaya 7'yi, 8'i, 9'u 10'nu, 15'i koymak çok sürdürülebilir, çok güven verici bir durum değildir. Masa talep eden herkesi kucaklayacak şekilde bir formata bürünecektir, ama bu masaya sandalye ilave ederek değil." (HaBER MERKEZİ)