Saadet Partisi 339 belediye başkan adayını açıkladı

Partisinin adayların açıklayan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, "Sadece belediye başkanı seçmeyeceğiz, istikametini belirleyeceğiz" dedi.

Fotoğraf: Saadet Partisi
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ankara'da ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuştu.

AA'nın haberine göre, seçimde ortaya konulacak tercihlerin sadece şehirlerin değil, ülkenin de geleceğini belirleyeceğini söyleyen Temel Karamollaoğlu, "Milli görüşçüler olarak coğrafyamızda akan kan ve dökülen gözyaşını dindirmek, bizim boynumuzun borcudur" ifadesini kullandı.

"Önce ahlak ve maneviyat" diyerek yola çıktıklarını dile getiren Karamollaoğlu, "Türkiye'miz ayağa kalktığı takdirde zalimlerden mutlaka hesap sorulacak, mazlumların yüzü gülecektir. Elbette her seçim önemlidir ve bu anlamda tarihi bir seçim de 31 Mart'ta yapılacaktır. Çünkü bu seçimde biz sadece belediye başkanı seçmeyeceğiz, atacağımız her bir oyla sadece yerel yönetimleri değil, Türkiye'nin yolunu istikametini belirleyeceğiz" dedi.

Karamollaoğlu, İsrail'in Filistinlilere dünyanın gözleri önünde soykırım uyguladığına dikkati çekerek, "Türkiye'nin ayağa kalkması demek aslında İslam aleminin ayağa kalkması, dünyada huzurun tesisi yönünde en ciddi adımın atılması demektir" şeklinde konuştu.

Karamollaoğlu'nun konuşmasının ardından Saadet Partisinin 339 seçim bölgesindeki adayları açıklandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne Cafer Güneş, Adana Büyükşehir Belediyesi'ne Hüseyin Acarlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Birol Aydın, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne Mahmut Arıkan, Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne Fatih Salih Mehmet Kocabıyık, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne Faik Çalık, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne Fesih Bingöl, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne Ömer Abdullah Ayhan ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne Recep Yakuphan'ı aday gösterdi.

İl belediye başkan adayları ise şu şekilde:

Aksaray: Levent Serdar Şahin

Artvin: Gültekin Soydan

Bayburt: Fatih Burak

Bolu: İsa Sayın

Burdur: Adnan Ersan

Çanakkale: Şaban Sarı

Çankırı: Mustafa Ünver

Düzce: Nevfel Kadir Güner

Edirne: Tezcan Karakütük

Elazığ: Abdullah Akın

Giresun: Abdülkadir Bektaş

Gümüşhane: Akın Demir

Isparta: Aydın Apaydın

Karaman: Mehmet Karakaş

Kastamonu: Hulusi Özbek

Kırıkkale: Veysel Kutluca

Niğde: Murat Güngördü

Rize: Muhammet Yıldız

Sinop: Barbaros Baltacı

Sivas: Zeki Kılıç

Tokat: Selim Işık

Uşak: Ramazan Yavuz Acar

Yalova: Celal Korkmaz

Yozgat: Ziya Koçak

Zonguldak: Cem Dereli

ADAYLARIN TAM LİSTESİ

(HABER MERKEZİ)