Ryan Reynolds: Disney'in bazı çocuk filmlerine yaş sınırlaması getirilmeli

Oyuncu Ryan Reynolds, 'espriyle karışık' örneklerle Disney'in klasikleşmiş bazı çocuk filmlerinin 18 yaş altına yasaklanması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Disney+ platformu, perşembe günü, R dereceli (18 yaş altına yasaklı) Marvel filmleri "Deadpool", "Deadpool 2" ve "Logan"ın yakında platformda yayınlanacağını duyurdu. Deadpool’u canlandıran oyuncu Ryan Reynolds, Disney'in klasik filmlerinden birkaçının yaş sınırını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini belirterek, "Hepimiz biliyoruz ki bazı Disney filmleri geri dönüşü olmayan travmalar için şimdiden belirli yaşlar için derecelendirilmelidir" dedi.

Reynolds’un yeniden değerlendirilmesi için önerdiği Disney filmleri arasında "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler", "Old Yeller", "Aslan Kral" ve "Bambi" gibi çocuk filmleri yer aldı.

"Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler" söz konusu olduğunda Reynolds, 1937 yapımı animasyon filme R derecesi verilmesi gerektiğini çünkü filmde "eve zorla girme, çokeşlilik ve hayvanlar üzerinde denenmiş elmaslar" olduğunu belirtti. "Aslan Kral"ın "kardeş katli, hırpalama, büyük olasılıkla üvey kardeş sevgisi ya da en azından kuzenleri öpme" ile dolu olduğunu söyleyen oyuncu, "Bambi" için de, "Masum bir geyik annenin soğukkanlılıkla öldürülmesi, ömür boyu sürecek bir travmaya neden olacak" yazdı.

Disney+ henüz Reynolds'ın 'espriyle karışık' önerilerine yanıt vermedi ancak cuma gününden itibaren yeni Marvel eklemelerini açıklayan bir basın bülteninde, aboneleri "kendileri ve çocukları için en uygun izleme deneyimini sağlamak için" ebeveyn kontrolü ayarlarını tekrar gözden geçirmeye teşvik etti. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)