Rusya'nın 'rehine şakası' İsrail'i kızdırdı

Rusya Dışişleri, Bi-2 adlı grubunun üyelerinin İsrail'e iadesine ilişkin, "İsrailli diplomatların rehineleri olmasa da müzisyenleri kurtarmayı gösterme girişimlerini anlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tayland'ın Puket şehrinde izinsiz konser düzenledikleri gerekçesiyle 26 Ocak'ta gözaltına alınan Bi-2 adlı müzik grubunun üyeleri, İsrail'e gönderildi. Rusya ve Belarus’tan yedi müzisyenin oluşturduğu grubun bir kısmının Avustralya ve İsrail çifte vatandaşı olmaları nedeniyle bu ülkelere de iade edilebileceği fakat iki müzisyenin Rusya’ya iade edilme riskiyle karşı karşıya olduğu aktarılıyordu.

Grubun vokali Egor Bortnik’in Ukrayna savaşına karşı çıkması ve bunu dile getirmesi nedeniyle Moskova tarafından Mayıs 2023'te 'yabancı ajan' ilan edildiği biliniyor.

'İNTİKAM ALMAK İÇİN...'

Grup üyelerinin Tel Aviv'e varmasıyla beraber, İsrail basınında 'şaka' krizi patlak verdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Facebook sayfasında, "İsrailli diplomatların rehineleri olmasa da müzisyenleri kurtarmayı gösterme girişimlerini anlıyoruz" ifadelerinin yer aldığı bir paylaşım yapıldı. İsrail basınında, bakanlık açıklaması eleştirildi. Times of Israel'in haberinde, "Moskova, grubun İsrail'e iadesinin intikamını almak için Gazze'de tutulan rehinelerle dalga geçmeye karar verdi" denildi. Yediot Ahronot ise, "Rusya rehinelerle dalga geçiyor" başlığı ile haberi verdi.

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)