Rusya'dan 'Lavrov ziyareti' açıklaması: Suriye'deki durum da görüşülecek

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Sergey Lavrov'un yarın yapacağı Ankara ziyaretine ilişkin yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada, Suriye'deki durumun da görüşüleceği aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov yarın Ankara'da Ukrayna'daki durumu görüşecek. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İki bakan, Ukrayna krizindeki mevcut durum ve Rusya ile Ukrayna arasındaki barış müzakerelerinin yeniden başlatılması ihtimali hakkında görüş alışverişinde bulunacak" denildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Lavrov'un Çavuşoğlu ile yarın Ankara'da bir araya geleceği belirtildi. Görüşmede, ikili ilişkilerin ele alınacağı kaydedilen açıklamada, "Rusya ve Türkiye arasındaki siyasi diyalog, bu yıl yoğunluğunu korudu. Üst düzeydeki temaslar yoğun şekilde sürdürülüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yılbaşından bu yana 9 kez telefonda görüştü" denildi. 

'MÜZAKERELERLE İLGİLİ GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ YAPILACAK'

Rusya ve Türkiye bakanlıkları ile kurumlar arasında etkileşimin sürdüğü belirtilen açıklamada, "Bakanların görüşmesinde Ukrayna, Güney Kafkasya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Karadeniz bölgelerindeki durum ele alınacak. İki bakan, Ukrayna krizindeki mevcut durum ve Rusya ile Ukrayna arasındaki barış müzakerelerinin yeniden başlatılması ihtimali hakkında görüş alışverişinde bulunacak" değerlendirmesine yer verildi.

Çavuşoğlu ve Lavrov'un, görüşmede Suriye gelişmelerini de ele alacağı ifade edildi. (AA)