Rusya'dan Çavuşoğlu'na yanıt: 'Dörtlü zirve' bazı ortakların hazır olmamasından dolayı ertelendi

'Dörtlü zirve'nin Rusya'nın talebiyle ertelendiğini söyleyen Çavuşoğlu'nun açıklamalarının ardından, Moskova'dan yanıt geldi. Görüşmenin, Moskova'nın talebi üzerine ertelenmediği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Rusya, Türkiye, İran ve Suriye dışişleri bakan yardımcılarının katılacağı dörtlü görüşmenin 'bazı ortakların hazır olmaması' nedeniyle ertelendiğini söyledi. Dörtlü görüşmenin Moskova'nın talebinden ziyade bazı ortakların hazır olmaması nedeniyle ertelendiğini dile getiren Bogdanov, henüz tarihin belirlenmediğini ancak yakında yapılacağını umduğunu ifade etti.

'NE KADAR ERKEN GERÇEKLEŞİRSE O KADAR İYİ OLACAK'

Türkiye, Suriye, Rusya ve İran arasında dışişleri bakanları düzeyinde bir toplantı için tarih belirlemek üzere görüşmeler yürütüldüğünü söyleyen Bogdanov, "Henüz hiçbir konuda anlaşmaya varmadık" dedi. Bogdanov, “Toplantı ne kadar erken gerçekleşirse o kadar iyi olacağı fikrinden yola çıkarak hareket ediyoruz. Suriyeli, Türk ve İranlı ortaklarımızın takvimleri var. Bir tarih belirlenmemiş olsa da koordinasyonu sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

15-16 Mart'ta Moskova'da düzenlenmesi planlanan Rusya, Türkiye, İran ve Suriye dışişleri bakan yardımcılarının toplantısının ertelendiği duyurulmuştu. 16 Mart'ta Reuters ajansına konuşan Ankara'dan bir yetkili, görüşmenin 'teknik nedenlerle' yapılamadığını belirtmişti. Toplantının, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Moskova ziyareti nedeniyle ertelendiği ileri sürülmüştü.

ÇAVUŞOĞLU, 'RUSYA ERTELEDİ' DEMİŞTİ

Dün, Mısır ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunana Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise "Ruslar 'biz bunun hazırlığını yapamadık, erteleyelim' dediler. Ama Suriye rejimi oradaydı, belki ortak karar vermişlerdir. Daha sonra 'ileride yapacağız' dediler, biz de 'tamam' dedik" demişti. (DIŞ HABERLER)