Rusya'daki restoranlara yorum akımı: Yemekler harikaydı ama lideriniz Ukrayna'da masum insanları öldürüyor

Rusya'daki restoranların Google sayfalarına Ukrayna'daki operasyonla ilgili yorumlar yağıyor. Bir yorumda, "Yemekler harikaydı ama lideriniz Ukrayna'da masum insanları öldürüyor" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın Ukrayna operasyonuna dair 'enformasyon savaşları' hız kesmiyor. Batı dünyasında Rus devletiyle bağlantılı haber kuruluşlarına yönelik yaptırımlar giderek genişlerken, Google restoran yorumları üzerinden de bir 'kampanya' başlatıldı.

Birçok kullanıcı, harekata dair 'gerçek bilgilerin gizlendiği' gerekçesiyle, Rusya'daki restoranların Google sayfalarına yorum bırakıyor. Kullanıcılar, restoran yorumlarında Ukrayna'dan fotoğraflar paylaşarak yaşananlarla ilgili bilgiler paylaşıyor..

Twitter'da bir kullanıcının 28 Şubat'ta attığı "Google Haritalar'da Rusya'da büyük bir şehirde rastgele bir dükkan/kafe/restoran bulun ve incelemeye Ukrayna'da gerçekte neler olduğunu yazın. Lütfen fikri yayın" tweetiyle başlayan akım çerçevesinde restoranlara binlerce yorum yapıldı.

Restoranlara yapılan yorumlardan bazıları şöyle:

"Bugün 5 bin 800 Rusya askeri öldü. Dün 4 bin 500. Saldırganlığı durdurun, çocuklarınızın acı çekmesine izin vermeyin. Savaşa giderseniz geri dönmeyeceksiniz"

"Yemekler harika ama lideriniz Ukrayna'da masum insanları öldürüyor. Bu savaşı durdurun"

"Yemekler harikaydı. Ne yazık ki Putin, Ukrayna'yı işgal ederek iştahımızı kaçırdı. Diktatörünüze karşı çıkın, masum insanları öldürmeyi bırakın! Hükümetiniz size yalan söylüyor. Uyanın"

Yorum yapanlar restoranlara 5 yıldız verirken Rusya'daki resmi kurumlara 1 yıldız verilmesi için de çağrı yaptı. Google Haritalar üzerinden yapılan yorumların bazıları ise sebebi bilinmeyen bir şekilde kaldırıldı. (DIŞ HABERLER)