Rusya'daki Finlandiya Büyükelçiliği'ne içinde toz bulunan zarf gönderildi

Finlandiya'nın Moskova'daki büyükelçiliği, birinin içinde bir toz bulunan üç zarf aldıklarını açıkladı. Büyükelçilik, durumu Rusya Dışişleri Bakanlığı'na bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın başkenti Moskova'daki Finlandiya Büyükelçiliği'ne içinde toz madde bulunan zarf gönderildi. Zarflardan birinin içinde toz madde olduğu tespit edildi.

Reuters'ın Rusya'nın RIA haber ajansından aktardığına göre, Finlandiya'nın Moskova Büyükelçiliği, birinin içinde toz halinde bir madde olmak üzere toz madde içeren üç zarf gönderilmesi üzerine Rusya Dışişleri Bakanlığı ile iletişime geçti. Büyükelçilikten yapılan açıklamada, “Finlandiya Dışişleri Bakanlığı’nın güvenlik kuralları uyarınca söz konusu mektuplar konuyu inceleyecek olan Rusya’nın resmi temsilci birimlerine iletildi” denildi.

FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ VE RUSYA İLE İLİŞKİLER

Türkiye'nin Rusya ile yaklaşık bin 340 kilometre kara sınırı bulunan İskandinav ülkesi Finlandiya'nın NATO üyeliğini onayladığına dair belgeyi 1949 tarihli Kuzey Atlantik Antlaşması'nın saklayıcısı ABD'ye teslim etmesinin ardından Finlandiya, 4 Nisan'da NATO'nun 31. üyesi olarak resmen İttifak'a katılmıştı.

Bu üyelik, Rusya-Finlandiya ilişkilerinde gerilime sebep olurken, Finlandiya, Alman ve Portekiz gemilerinin sembolik olarak Helsinki limanına yanaşmasıyla bir ittifak üyesi olarak bugün ilk NATO tatbikatını tamamladığını duyurmuştu. Finlandiya Donanması'ndan yapılan açıklamada, Almanya'nın FGS Mecklenburg-Vorpommern ve Portekiz'in NRP Bartolomeu Dias fırkateyninin, 16 Nisan'a kadar başkent Helsinki'de demirli kalacağı bildirildi. (DIŞ HABERLER)