Rusya'da iki havaalanı kapatılmıştı: 'Ukrayna İHA'sı düşürüldü'

Rusya, Ukrayna'ya ait bir insansız hava aracının Moskova üzerinde düşürüldüğünü iddia etti. Ukrayna, Rusya'nın saldırısında Zaporijya'da bir kişinin hayatını kaybettiğini ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın, başkent Moskova'ya bir insansız hava aracı (İHA) ile saldırı girişiminde bulunduğunu iddia etti. Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Bugün, gün içinde Kiev rejiminin Moskova'daki bir nesneye İHA ile terör saldırısı gerçekleştirme girişimi engellendi" ifadeleri kullanıldı.

AA'nın aktardığına göre, Rusya'nın elektronik harp araçlarıyla İHA'nın Moskova'nın batısındaki bir ormanlık alana düşürüldüğü ileri sürülen açıklamada, "Engellenen terör saldırısı sonucunda can kaybı ve hasar meydana gelmedi" ifadesine yer verildi.

'KİMSE YARALANMADI, CİDDİ BİR HASAR YOK'

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, bir İHA'nın şehrin üzerinde uçmaya çalıştığını belirterek "Hava savunma sistemlerinin çalışması sonucunda İHA imha edildi. Karamışevskaya Naberjnaya bölgesine İHA parçaları düştü, kimse yaralanmadı. Ciddi bir hasar yok. Acil servisler olay yerinde çalışıyor" dedi.

Sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerde 67 No'lu Şehir Hastanesi yakınlarındaki bir ormanlık alana İHA enkazının düştüğü ve duman yükseldiği görülüyordu. Öte yandan, İHA sebebiyle başkent Moskova'ya yaklaşık 150 kilometre mesafede bulunan Vnukovo ve Kaluga havaalanları kapatılmıştı. Reuters haber ajansının aktardığına göre, geçici süreyle kapatılan iki havaalanı ardından yeniden hizmet vermeye başladı. 

Rus yetkililer, Ukrayna'nın geçen ay Moskova'ya 3 defa, bu ayın başlangıcından bu yana da 4 defa ayrı ayrı saldırılar düzenlediğini, ölü ve yaralı bulunmadığını bildirmişti.

UKRAYNA: RUSYA'NIN ZAPORİJYA'YA SALDIRISINDA 1 KİŞİ ÖLDÜ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de Rusya'nın, Ukrayna'nın güneyindeki Zaporijya kentine yönelik düzenlediği yeni saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiğini ileri sürdü. Zelenskiy, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda, Zaporijya kentinin her gün Rusya'nın saldırılarına uğradığını belirterek, Rusya'nın 10 Ağustos Perşembe günü de Zaporijya kentine yönelik saldırı düzenlediğini iddia etti.

Devlet Başkanı Zelenskiy, açıklamasında, "Saldırı sonucu sivil bir binada yangın çıktı. 1 kişi yaşamını yitirdi. Başımız sağ olsun. Yaralılar da var. İlgili servis personeli olay yerinde gerekli çalışmaları sürdürüyor ve insanları kurtarıyor. İşgalcileri yok eden her bir askerlerimiz de Ukrayna için adalet ve intikamı yakınlaştırıyor. Ukrayna ayaklarında kalacak. Rus terörü kaçınılmaz olarak kaybediyor" ifadelerini kullandı. 

Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko da saldırıda bir kadının hayatını kaybettiğini, biri ağır dokuz kişinin yaralandığını bildirdi. Ukrayna, önceki gün Rusya'nın Zaporijya kentine saldırı düzenlediğini ve saldırıda üç kişinin yaşamını yitirdiğini, dokuz kişinin de yaralandığını iddia etmişti. (DIŞ HABERLER)