Rusya'da patlama: Ukrayna'dan 'silah fabrikası' iddiası

Rusya'nın Sergiyev Posad kentinde patlama oldu. Rusya basını, patlamanın havai fişek deposunda meydana geldiğini yazarken, Ukrayna patlamanın olduğu yapıda silah üretildiğini ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya’nın başkenti Moskova’nın kuzeyindeki Sergiyev Posad kentinde patlama oldu. Rusya basını, 45 kişinin yaralandığı patlamanın havai fişek deposunda meydana geldiğini yazdı. Ukrayna İçişleri Bakan Danışmanı Anton Gerashchenko ise sosyal medya hesabından açıklama yaparak patlama sonrasında yükselen dumanların fotoğrafını paylaştı ve yanan yapının bir silah fabrikası olduğunu iddia etti.

Reuters'ın TASS haber ajansından aktardığına göre, Rusya Acil Durum Servisi, patlamanın havai fişeklerin olduğu bir depoda meydana geldiğini açıkladı. Mash haber sitesi de yapının bir havai fişek firması tarafından kiralandığını aktardı.

UKRAYNA: GÖRÜNTÜLER RUSYA MEDYASINI YALANLIYOR

Reuters, Zagorsk Optik ve Mekanik Tesisi'nin endüstriyel ve tıbbi cihazların yanı sıra Rusya güvenlik güçleri için de üretim yaptığını kaydetti. Olayın ardından açıklama yapan Ukrayna İçişleri Bakan Danışmanı Gerashchenko da 'silah fabrikası' iddiasında bulundu.

Gerashchenko, X (daha önce Twitter) hesabından, patlama sonrası yükselen dumanların fotoğrafını paylaşarak, “Rus medyası patlamanın havai fişek olduğunu söyleme konusunda aceleci davrandı. Ancak pirotekniklerin patladığı videolara bakarsak, fabrikadaki patlamanın pirotekniklere benzemediğini görüyoruz. Fabrika 'özel askeri operasyon' için askeri ürünler üretmek için kullanılıyordu. Yani, aslında orada patlayanın ne olduğunu medya söylemiyor ama havai fişek değildi. Tek bir patlamadan kaynaklanan bir mantar bulutu görüyoruz. Piroteknik olsaydı farklı yönlerde patlamalar olurdu” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)