Rusya: Ukrayna'nın enerji tesislerine yönelik bombardıman sürüyor

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü, "Ukrayna'nın askeri idare ve enerji sistemi tesislerine hava ve deniz bazlı yüksek hassasiyetli silahlarla yoğun bombardıman düzenlenmeye devam edildi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın askeri idare ve enerji sistemi tesislerine hava ve deniz bazlı yüksek hassasiyetli silahlarla bombardıman düzenlenmeye bugün de devam edildiğini açıkladı. Sputnik'in aktardığına göre Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Bugün Rusya Silahlı Kuvvetleri, Ukrayna'nın askeri idare ve enerji sistemi tesislerine hava ve deniz bazlı yüksek hassasiyetli silahlarla yoğun bombardıman düzenlenmeye devam etti. Bombardımanın amacına ulaşıldı. Belirlenen tüm tesisler vuruldu" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ile Kırım arasındaki Kerç Köprüsü'ndeki patlamanın ardından Ukrayna’nın enerji, askeri ve iletişim altyapısına yönelik denizden, havadan ve karadan uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahlarla saldırı gerçekleştirdiklerini açıklamıştı.

KİEV'DEN 'SAVAŞ SUÇU' AÇIKLAMASI

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba ise Moskova yönetimine yönelik 'savaş suçu' iddiasını yineledi. Kuleba, Twitter paylaşımında "Rus saldırılarının birincil hedefi enerji tesisleri. Dün, birçok tesisi vurdular. Bunlar çok önceden planlanmış ve siviller için dayanılmaz koşullar yaratmayı amaçlayan savaş suçlarıdır" ifadelerine yer verdi.

'RUSYA, GERİLİMİ TIRMANDIRMAKTAN KAÇINMALI'

Öte yandan, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani de Rusya'nın Ukrayna'nın çeşitli kentlerine düzenlediği saldırıları kınadı. Kiev başta olmak üzere, Dnipro ve Zaporijya'ya düzenlenen saldırılarda en az 12 sivilin hayatını kaybettiğini söyleyen Shamdasani, "Rusya Federasyonu'nu gerilimi daha fazla tırmandırmaktan kaçınmaya çağırıyoruz" dedi. (DIŞ HABERLER)