Rusya Savunma Bakanı Şoygu: Nükleer silahları geliştirmeye devam edeceğiz

"Nükleer üçlüyü geliştirmeye ve muhabereye hazırlık düzeyini korumaya devam edeceğiz" diyen Şoygu, "Nükleer kalkan, egemenliğimizin ve toprak bütünlüğümüzün ana garantörüdür" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Moskova yönetiminin nükleer silahları geliştirmeye devam edeceğini söyledi. Bu tür silahların, Rusya'nın egemenliğinin 'ana garantörü' olduğunu belirten Şoygu, stratejik bombardıman uçakları, zemine kurulu füzeler ve balistik füze denizaltılarından oluşan nükleer üçlemeleri 'savaşa hazır konumda' tutmaya devam edeceklerini aktardı.

Şoygu, "Nükleer üçlüyü geliştirmeye ve muhabereye hazırlık düzeyini korumaya devam edeceğiz. Nükleer kalkan, egemenliğimizin ve toprak bütünlüğümüzün ana garantörüdür" ifadelerini kullandı. "Öncelikli planlarımız arasında modern saldırı araçlarından oluşan cephaneliğimizi genişletmek de bulunuyor" diyen Rus Bakan, savaş uçakları ve insansız hava araçları da dahil olmak üzere Rus hava kuvvetlerinin kabiliyetlerini artıracaklarını dile getirdi.

Şoygu, “Ordumuzun Ukrayna ve Suriye’deki operasyon deneyimlerini sürekli analiz ederek, bunu personel eğitim programları ve askeri teçhizat tedarik planları hazırlamak için kullanmalıyız” sözleriyle devam etti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Rusya Şoygu nükleer