Rusya 'misilleme' hazırlığında: 'El konulacak varlıklar belirlendi'

G7 ülkelerinin Rusya Merkez Bankası'nın dondurulan varlıklarına el koyabileceği iddialarını değerlendiren Kremlin Sözcüsü Peskov, "Bu tür eylemler çok ciddi sonuçlar doğurur" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, G7 ülkelerinin Rusya’nın 300 milyar dolar değerindeki dondurulan varlıklarına el konulmasına yönelik girişimlerine ilişkin açıklama yaptı. Peskov, Rusya Merkez Bankası'nın dondurulan varlıklarına el koyulması durumunda Rusya’nın el koyacağı Batılı varlıkların listesini hazırladıklarını söyledi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Rusya’nın varlıklarına el konulmasını 'hırsızlık' olarak nitelendiren Dmitriy Peskov, “Bu, uluslararası ekonominin ana temellerine ciddi bir darbe indirecek, uluslararası ekonomiyi baltalayacak. Bu, diğer ülkelerin ekonomik garantörler olarak ABD ve Avrupa Birliği’ne güvenini sarsacaktır. Dolayısıyla bu tür eylemler çok ciddi sonuçlar doğurur" değerlendirmesinde bulundu.

'ELBETTE HAZIRLADIK'

Peskov, Rusya’nın varlıklarına el konulması durumunda buna yönelik hazırlık yaptığını anlatarak “Muhataplarımızın öngörülmezliğini ve uluslararası hukuku, kendi yasaları da dahil olmak üzere çeşitli yasaları ihlal etme eğilimlerini anlayarak, elbette olası yanıtlarımızı önceden analiz ettik” dedi. Karşılık olarak, el konulacak varlıkların listesinin hazırlanıp hazırlanmadığına yönelik soruya Peskov, “Elbette hazırladık" yanıtını verdi.

Batılı ülkeler, Ukrayna ile yaşanan savaşın ardından Rusya Merkez Bankası'na ait yaklaşık 300 milyar dolar varlığı dondururken, son dönemde ABD öncülüğündeki G7 ülkeleri, söz konusu varlıklara el konulması konusunda girişimlerde bulunuyor. (DIŞ HABERLER)