'Rusya, Kiev çevresindeki güçlerinin yüzde 20’sini başka bölgelere kaydırdı'

Pentagon Sözcüsü Kirby, Rusya'nın Kiev'in kuzeyindeki güçlerinin bir bölümünü başka bölgelere kaydırmak üzere geri çektiğini duyurdu. Kirby askerlerin kendi garnizonlarına dönmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Rusya’nın Kiev çevresine konuşlandırdığı askerlerinin ve taktik taburlarının bir kısmını kaydırmaya başladığını gördüklerini açıkladı.

Günlük basın toplantısında Rusya'nın Ukrayna işgaline yönelik sorularını yanıtlayan Pentagon Sözcüsü John Kirby, Rusya’nın Kiev’in çevresine konuşlandırdığı kuvvetlerinden bazılarının Belarus’a doğru çekildiğini söyledi.

Kirby, "Son 24 saat içinde Rusya’nın Kiev çevresine konuşlandırdığı askerlerinin ve taktik taburlarının küçük bir kısmını kaydırmaya başladığını gördük. Yaklaşık yüzde 20’sini" dedi.

Çekilen askerlerin geldikleri üslere dönmediklerini belirten Kirby, "Ruslar gerilimi düşürme konusunda samimi ise ki bunu iddia ediyorlar, o çekilen askerleri kendi garnizonlarına gönderirlerdi. Ama bunu yapmıyorlar" değerlendirmesini yaptı.

Sözcü, söz konusu yüzde 20’lik askerin Gostomel civarından çekildiğini belirtirken, bazı Rus güçlerinin Çernobil civarından da çekilmeye başladığını gördüklerini kaydetti.

Rusya Ordusu'nun, Devlet Başkanı Vladimir Putin’i askeri operasyonlar konusunda yanlış yönlendirdiği iddiasına da yanıt veren Kirby, bu iddialarla hem fikir olduklarını ancak bu konuda istihbarat detaylarına girmeyeceğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Ukrayna Rusya Kiev Putin