Rusya basını: Erdoğan ile Putin, tahıl anlaşmasını görüşecek

RİA Novosti haber ajansı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin'in tahıl anlaşmasını görüşmek için önümüzdeki günlerde bir araya gelebileceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, tahıl anlaşmasını görüşmek üzere önümüzdeki günlerde bir araya gelebileceği belirtildi. Rus haber ajansı RİA Novosti'ye konuşan konuya yakın bir kaynak, Erdoğan ile Putin'in, Ukrayna'nın Karadeniz'deki limanlarından tahıl ihracatının yeniden başlatılması için görüşebileceğini söyledi. Ancak, henüz tarih belirlenmediği aktarıldı.

"Tahıl anlaşması konusu, her zaman liderlerin gündeminde" diyen kaynak, 'görüşmelerin tarihine ilişkin kesin verilere sahip olmadığını' dile getirdi.

ANLAŞMA, MART AYINDA YENİLENECEK

Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye'nin arabuluculuğuyla başlatılan Karadeniz Tahıl Girişimi, tahılın üç Ukrayna limanından ihraç edilmesine izin veriyor. Anlaşma, kasım ayında 120 gün daha uzatıldı ve mart ayında tekrar yenilenecek. Ancak Rusya, anlaşmanın bazı yönlerinden memnun olmadığının sinyalini verdi ve tarımsal ihracatını etkileyen yaptırımların kaldırılmasını istiyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Erdoğan Putin tahıl