Russell Crowe’un yeni filmine ‘Uluslararası Şeytan Çıkarma Derneği’nden tepki

Uluslararası Şeytan Çıkarma Derneği, Russell Crowe'un "The Pope’s Exorcist" filmini gerçeklikten uzak ve şeytan çıkarma ayinlerini yanlış tasvir etmekle suçladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu Russell Crowe’un gelecek ay vizyona girecek filmi "The Pope’s Exorcist" (Şeytanın Düşmanı), Uluslararası Şeytan Çıkarma Derneği (IAE) uzmanları tarafından eleştirildi.

Uluslararası Şeytan Çıkarma Derneği, filmin "tarihsel gerçekliğe aykırı" olduğunu ve "gerçek düşmanın kim olduğu, şeytan mı yoksa kilise gücü mü" konusunda "kabul edilemez bir şüphe" yarattığını iddia etti. Grup ayrıca, fragmanın, "sadece splatter sineması kalitesini değil, aynı zamanda böylesine hassas ve ilgili bir konudaki güvenilmezliğini de doğruladığını" belirtti.

'FİLM, ŞEYTAN ÇIKARMANIN ANORMAL OLDUĞU İNANCINI AŞILIYOR'

Kayıp Rıhtım'ın aktardığına göre, IAE, kendi web sitesinde yayımladığı açıklamasında ayrıca, "Amorth karakterinin şeytan çıkarma deneyiminin bu şekilde anlatılması, tarihsel gerçekliğe aykırı olmasının yanı sıra, içine şeytan girmiş kişilerin çıkarma ayini sırasında gerçekten yaşananları ve deneyimlenenleri çarpıtmakta ve tahrif etmektedir" denildi. Dernek, son olarak filmin, "şeytan çıkarmanın anormal, canavarca ve korkutucu bir fenomen olduğu, tek kahramanının şeytan olduğu ve şiddetli tepkileriyle büyük zorluklarla yüzleşilebileceği inancını aşılamakta" olduğunu ifade etti. 

Film, Vatikan’ın Baş Şeytan Çıkarıcısı Peder Gabriel Amorth’un, genç bir çocuğun ele geçirilmesini araştırmasını anlatıyor. Russell filmde Peder Gabriele Amorth rolünü üstleniyor. 

Film, 5 Mayıs 2023’te gösterime girecek.