Ruslar orak çekiçli bayrak astı mı?

Görsel arama sonuçlarına göre sosyal medyada yayılan fotoğraflar 2015 yılının ilk aylarında paylaşılan bir videodan alınmış. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya’nın Ukrayna bayrağını indirip yerine Sovyetler Birliği bayrağı astığını gösteren fotoğraf sosyal medyada yeniymiş gibi paylaşıldı. Ancak fotoğraftaki bayrak 7 yıl önce Ukrayna'daki Debaltseve kasabasını ele geçiren Prizrak Tugayı tarafından asılmıştı. 

ŞOYGU'DAN AÇIKLAMA GELİNCE YAYILDI

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, bugün yaptığı açıklamada Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Mariupol kentinin ele geçirildiğini bildirdi. Sosyal medyada bu gelişmeyle birlikte Rusya'nın Mariupol’e bayrak astığını gösterdiği söylenen bir fotoğraf, güncel gibi paylaşıldı. 

 

Fotoğrafla ilgili Teyit.org'un yaptığı tersine görsel arama sonuçlarına göre, görüntüler 2015 yılının ilk aylarında paylaşılan bir videodan alınmış. 

Nisan 2014'te Rusya’daki bazı gruplar, Ukrayna’nın Donestsk ve Luhansk gibi önemli şehirlerine girmiş ve çatışmalar aylarca sürmüştü. 5 Eylül 2014’te bir anlaşmaya varılsa da, 2015 yılında Rusya yanlısı Prizrak Tugayı, Ukrayna'daki Debaltseve kasabasına girmişti. Debaltseve ile Mariupol arasında 3,5 saat sürüş mesafesi var. (Kaynak)

Etiketler Rusya Mariupol