Rus siyasetçiden 'seçim' yorumu: Erdoğan ilk kez kaybetme riskiyle karşıya

Duma’da Savunma Komitesi Birinci Başkan Yardımcısı Aleksey Juravlyov, Erdoğan'ın yirmi yıldır ilk kez kaybetme olasılığı bulunduğunu söyledi. Juravlyov, ikinci tura gidilebileceğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’da Savunma Komitesi Birinci Başkan Yardımcısı Aleksey Juravlyov, bugün gerçekleşen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonuçları ile ilgili değerlendirmesinde ikinci tura gidilebileceğini söyledi. 

'YENİ CUMHURBAŞKANININ ADINI ÖĞRENMEMİZ PEK OLASI DEĞİL'

Sputnik’e konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Juravlyov, “Her halükarda bugün yeni cumhurbaşkanının adını öğrenmemiz pek olası değil. Türkiye’deki seçim sistemi neredeyse anında sonuç elde edilmesini sağlıyor olsa da adayların yaklaşık olarak eşit sayıda destekçisi var ve ikinci tura gidileceğini tahmin etmek için yerel politikanın ani dönüşlerinin uzmanı olmaya gerek yok” diye konuştu.

Juravlyov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yirmi yıldır ilk kez kaybetme olasılığı bulunduğunu, ön anketlerde oyların çoğunluğunu alan bir rakibinin, birleşik muhalefetin temsilcisi Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısında olduğunu sözlerine ekledi. (DIŞ HABERLER)