Rus milyarder Tinkov'dan 'çılgın savaş' çıkışı: Ülkede her şey b.ktan

Rusya'nın büyük bankalarından Tinkoff Bankası'nın kurucusu Oleg Tinkov, Rusya'nın Ukrayna işgalini kınadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rus milyarder Oleg Tinkov, Rusya'nın Ukrayna işgalini "çılgın savaş” olarak nitelendirdi ve kınadı. Vatandaşlarının yüzde 90'ının savaşı desteklemediğini söyleyen Tinkov, Batı'yı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e geri çekilmesi için 'onurlu bir yol sunmaya' çağırdı.

Rusya'nın büyük bankalarından Tinkoff Bankası'nı kuran Tinkov, Instagram paylaşımında, "Bu çılgın savaşın tek bir menfaat sahibini göremiyorum! Masum insanlar ve askerler ölüyor" ifadelerini kullandı. Putin veya Kremlin ile herhangi bir yakın ilişkisi olduğunu inkar eden Tinkov, paylaşımında "Elbette 'Z' çizen moronlar var ama herhangi bir ülkenin yüzde 10'u moron. Rusların yüzde 90'ı bu savaşa KARŞI! Kremlin yetkilileri yaz aylarında ne kendilerinin ne de çocuklarının Akdeniz'e çıkamayacak olmalarına şaşırıyorlar. İş insanları mallarının geri kalanını kurtarmaya çalışıyor" dedi.

Tinkov, şöyle devam etti: "(Rus) generaller, akşamdan kalma bir şekilde uyandıklarında, b.ktan bir orduları olduğunu fark ettiler. Ülkedeki her şey b.ktansa, ülke kayırmacılık, dalkavukluk ve kölelik batağına saplanmışsa, ordu nasıl iyi olabilir?" dedi. Tinkov son olarak “Sevgili Batı, lütfen Sayın Putin'e kendini kurtarması ve bu katliamı durdurması için açık bir çıkış verin. Lütfen daha akılcı ve insancıl olun” çağrısında bulundu. (DIŞ HABERLER)