RTÜK'ten 'Vole'ye 72 saat süre

RTÜK Başkanı Şahin, yorumcu Serdar Ali Çelikler'in, hakem Abdulkadir Bitigen'in ailesine hakaretiyle ilgili olarak "Ağza alınmayacak sözlerin yayınlar yoluyla topluma dayatmasına göz yumamayız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), spor yorumcusu Serdar Ali Çelikler'in, Youtube kanalı "Vole"de, Galatasaray-Antalyaspor maçının hakemi Abdulkadir Bitigen'in ailesine yönelik cinsiyetçi hakareti hakkında yazılı açıklama yaptı.

Youtube'la görüşmelerin sürdüğü aktarılan açıklamada, "Galatasaray Spor Kulübü ve taraftarlarını rahatsız edici içerikteki yayın, şu anda görev sahamızda bulunmayan 'YouTube' video paylaşım mecrasından gerçekleştirilmiştir. Bu tür yayınların denetimi hususunda 'YouTube' ile görüşmeler devam etmektedir" denildi.

'72 SAAT SÜRE VERİLDİ'

Vole'nin aynı zamanda mobil uygulaması bulunduğu belirtilen açıklamada, "Öte yandan ilgili içeriğin yayınlandığı 'VOLE' isimli platformun mobil cihaz uygulamasının bulunduğu, bu mecra üzerinden kataloglar halinde isteğe bağlı internet yayıncılığı yaptığı tespit edilmiştir. Mobil uygulama üzerinden yayın yapan kuruluşların RTÜK’ten lisans almaları zorunludur. İzinsiz yayın yapan 'VOLE', lisans alması yönünde uyarılacak ve kuruluşa 72 saat süre verilerek müracaat etmesi beklenecektir. Gereken süre içinde lisans başvurusu yapılmaması halinde ise, platforma erişim engeli için mahkeme süreçleri başlatılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

ŞAHİN: GÖZ YUMAMAYIZ

Sosyal medya hesabından açıklama yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de "Her tür yayında hakaret içeren, haddi aşan, ayrıştırıcı dile karşıyız. İster spor alanında olsun isterse başka alanlarda, kendine gazeteci veya medya mensubu diyen hiç kimsenin ağza alınmayacak sözleri yayınlar yoluyla topluma dayatmasına göz yumamayız" dedi.

Fenerbahçe kulübü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Ebubekir Şahin'e yanıt verdi.

Açıklamada, "Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Başkanı Sayın Ebubekir Şahin, açıklamanızı dikkatle takip ettik. Aynı duruş, tavır ve yaklaşımı, yıllardır Fenerbahçe Spor Kulübü ve değerleri hakkında haksız, hadsiz ve üslupsuz şekilde saldıranlar için de ortaya koymanızı beklediğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz" denildi.

(HABER MERKEZİ)