RTÜK Başkanı: Art niyetli, manipülatif yayınları görmezden gelmemiz mümkün değildir

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "art niyetli olarak manipülatif yayın yapan kuruluşları görmezden gelmemiz mümkün değildir” dedi, Üst Kurul’un bu tarz yayınları yakından takip ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, deprem yayınları ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Şahin, "Yayıncıların deprem bölgesinde yapılan arama kurtarma faaliyetlerine zarar verici, halkı paniğe sürükleyen ve dezenformasyona yönelik bilgileri paylaşmamaları yasal zorunluluktur. Resmî ve sivil tüm ekiplerin canla başla yürüttüğü çalışmaları sekteye uğratacak moral bozucu yayınlar yapmak hiçbir medya kuruluşunun hakkı ve haddi değildir. Tüm medyayı sorumlu yayıncılığa davet ediyorum" açıklaması yaptı.

'YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ'

Bazı medya kuruluşlarının yayıncılık ilkelerine uymadıklarını tespit ettiklerini söyleyen Şahin şöyle devam etti: "Afet karşısında tek yürek olan halkımızı doğru bilgilendirmeyenleri, askeriyle polisiyle tüm yetkilileriyle sahada olunmasına rağmen algı çalışması peşinde koşanları yakından takip ediyoruz. Art niyetli olarak manipülatif yayın yapan kuruluşları görmezden gelmemiz mümkün değildir. Üst Kurul olarak bu tarz yayınları yakından takip ettiğimizi tekrar belirtir, kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.” (DUVAR)