Rotahane gezilerinin 66'ncı durağı Erzurum oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, 5 yıl önce hayata geçirilen 'Rotahane' programında ünlü şef Nusret Gökçe ile Erzurum'un tarihi ve turistik lokasyonlarını gezdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin kültürel varlığını tanıtmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy tarafından 5 yıl önce hayata geçirilen 'Rotahane' programlarının 66'ncı gezisi Erzurum'da yapıldı.

AA'nın haberine göre, "Türkiye'yi Şehir Şehir Geziyoruz" projesi kapsamında hayata geçirilen program kapsamında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, tuz serpme hareketiyle ünlenen et lokantaları sahibi Nusret Gökçe ve gezi ekibiyle, Erzurum'un tarihi ve turistik lokasyonlarını ziyaret etti. Atatürk Evi, Erzurum Kongre Müzesi, Yakutiye Medresesi, Lalapaşa Cami, Erzurum Taş Han, Erzurum Kalesi, Ulu Cami, Çifte Minareli Medrese, Üç Kümbetler ve Yeni Erzurum Müzesi'ni gezen ekip, buradaki turistlerle de sohbet edip fotoğraf çektirdi.

'HER ŞEHRİ, ÜNLÜSÜYLE GEZİYORUZ'

Projeye her şehri ünlüsüyle gezerek başladıklarını belirten Pervin Ersoy, Erzurum’da Nusret Gökçe ile tarihi ve turistik yerleri ziyaret ettiklerini ifade etti. Nusret Gökçe de her zaman kalbiyle Erzurum’da olduğunu söyleyerek, "Burada öğrenciler için çok güzel bir külliye yaptık. Sık sık gidip geliyorum. Dünyaca ünlü isimleri de getirmeye çalışıyorum. Erzurum, havası soğuk ama insanları sıcak bir şehir" dedi. (HABER MERKEZİ)