Ronaldo'nun 2015'teki sözleri gündem oldu: Kariyerimi onurlu bitirmek istiyorum

Cristiano Ronaldo'nun Suudi Arabistan'a transfer olmasının ardından 2015 yılında söylediği, "Kariyerimi onurlu bitirmek istiyorum. Katar veya Dubai'de oynamak istemiyorum" sözleri gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan'ın Al Nassr takımına transfer olduğu açıklanan 37 yaşındaki Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo'nun 2015 yılında Britanya'nın ITV televizyonuna konuk olduğu bir programda söyledikleri gündem oldu. 

Kariyerinde 800'den fazla golü bulunan futbolcunun hayranları, Arabistan Ligi'ne transfer olmasından dolayı sosyal medyada eleştirilerde bulunurken Ronaldo'nun 2015 yılındaki sözlerini de paylaştılar.

Ronaldo programda futbol kariyerini nasıl bitirmek istediğini şöyle anlatmıştı: "Kariyerimi zirvede ve onurlu bir şekilde bitirmek istiyorum, diğer futbolcuların yaptığı gibi Katar veya Dubai'de oynamak istemiyorum."

Suudi Arabistan basınında, sözleşmenin 2025 yılına kadar süreceği ve Ronaldo'nun yıllık maaşının 75 milyon Euro olacağı iddia edildi. Tecrübeli futbolcunun yıllık kazanacağı ücretin, ticari anlaşmalarla 200 milyon euroyu bulacağı öne sürüldü.

Ne olmuştu?

Ronaldo, Ağustos 2021'de Juventus'tan ayrılarak yıldızının parladığı Manchester United'a dönmüştü. 

Adı takım için gerginlik iddialarıyla gündem olan Portekizli yıldız, son olarak 20 Ekim 2022 günü kadro dışı bırakılmıştı. Teknik direktör Erik ten Hag ile Cristiano Ronaldo arasındaki krizin çözüldüğü ve Ronaldo'nun 25 Ekim'de yeniden takımla çalışmaya başladığı açıklanmıştı.

Fakat Ronaldo, 14 Kasım'da yayınlanan röportajında Erik ten Hag' hedef almıştı. Ronaldo, "Erik ten Hag’a saygı duymuyorum çünkü bana saygı göstermiyor. Bana saygın yoksa, ben de sana asla saygı göstermem" demiş, sportif direktör Ralf Rangnick için de "Teknik direktör değilsen neden Manchester United’ın başına geçiyorsun? Daha önce adını bile duymamıştım" ifadelerini kullanmıştı.

Röportajın ardından Manchester United, 22 Kasım günü yaptığı açıklamada Ronaldo'nun sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini duyurmuştu.

Sporting Lizbon altyapısında yetişen Ronaldo, daha sonra Manchester United, Real Madrid ve Juventus formaları giymişti. Yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d'Or) ödülünü beş kez kazanan Ronaldo, beşi UEFA Şampiyonlar Ligi, yedisi İngiltere, İspanya ve İtalya liglerinde şampiyonluk olmak üzere 30'dan fazla kupa kazandı.

Kariyerinde 800 gol barajını aşan ve 5 Dünya Kupası'nda gol atan tek oyuncu konumunda bulunan Ronaldo, Portekiz Milli Takımı formasıyla çıktığı 196 maçta 118 kez fileleri havalandırdı. (HABER MERKEZİ)